Varför gick Harry tillbaka till 4 Privet Drive mellan 6 och 7?

19

(HBP, klockan 30)

"I'm going back to the Dursleys' once more, because Dumbledore wanted me to," said Harry. "But it'll be a short visit, and then I'll be gone for good."

Dumbledore ville att han skulle gå tillbaka till Dursleys "för att skyddet skulle gå mellan år *, men skyddet skulle gå bort om några veckor, varefter de skulle gå långt för att extrahera honom säkert som eller innan skyddet bröt (OK, den ursprungliga planen var inte ganska så inblandad eller farlig). Det verkar som ett hemskt problem för den extra veckan eller två, som i motsats till andra år inte skulle ha en bestående effekt (skyddet fortsätter till nästa år). Varför inte bara hålla honom säker på Weasleys eller någon annan OotP-hangout för extra fjorton dagar och spara besväret?

*: Jag är inte helt säker på varför Dumbledore ville att det ändå verkar självförsvarande för mig. Men det är en annan fråga.

    
uppsättning Kevin 12.02.2012 07:06

3 svar

9

Dödsätare kunde förmodligen spåra Harry innan han blev 17, eftersom tyngdpunkten redan var under kontroll över hela sommaren. Så OotP skulle ha samma problem (för att få honom säkert till ett säkert ställe) som de gjorde när de fick honom på 17 års födelsedag tidigare den sommaren.

Så deras val var:

 • Flytta Harry genast.

  Fördelar: Mindre tid för DE att förbereda. Men som noterat, inser de inte bara hur förberedda de kommer att vara

  Nackdelar: Mindre tid att skydda Burrow och eventuella mittpunkter, och förhindra flykt. T.ex., baserat på hur få gånger de används, gör Portkeys inte en fruktansvärd och lätt sak att göra.

  Vidare riskerade någon resa och flyttande Harry att han gjorde lite magi, och det skulle ha aktiverat Trace.

 • Flytta Harry när de gjorde

  Nackdelar: De hade mer tid att förbereda sig. Men kom ihåg att OotP inte förutse hur mycket de skulle vara förberedda.

  Förespråkare: OotP hade mer tid att förbereda säkerhus etc ... Kom ihåg - det var bara efter att de förlorade Dumbledore, och Voldemort utövade sin makt, Sirius hus var inte längre säkert, så de sträckte sig ganska tunna.

svaret ges 12.02.2012 13:33
4

Bortsett från den uppenbara broom-chase-sekvensen (och nödvändigheten av att ha en konfrontation för trollet att göra det är det gyllene icke-avsiktliga magiken) verkar det vara två platser som är tillräckligt säkra för att Harry ska stanna under längre perioder:

Hogwarts slott och huset där hans mammas blodlinje fortsätter att bo, Dursley bostad. (Hogwarts på grund av den gamla magiken, Dursley på grund av sin mammas offer)

Allt annat kan eventuellt undersökas eller infiltreras av tjänstemän eller till och med deatheatrar, eftersom skyddshelmar (som det framgår av tabellen senare i bok 7), men väl utförda, kan brytas. Eftersom det var uppenbart för Dumbledore, tycks hans förslag om Harry som bor med Dursleys vara på plats.

    
svaret ges 12.02.2012 13:52
2

Jag är inte 100% säker på vad den säger i boken, men det extra magiska skydd som Dumbledore hade infört över Dursleys hus skulle fungera tills Harry var 17. Jag tror att detta förklaras av Dumbledore till Dursley när han besöker. (Jag har inte en kopia av böckerna till hands för närvarande).

Så länge Harry kunde ringa nr 4 Privet Drive "Home" hade han det skydd som Dumbledore hade infört.

I den 7: e boken, när Harry och Dursleys lämnade Privet Drive, var det inte längre "hem" för Harry och gav därför inte skyddet, så att de lämnade samtidigt.

    
svaret ges 13.02.2012 14:30