Var ska jag börja lägga spiken ner lövträ golv och hur gör jag det rakt?

5

Jag planerar att installera tunga och spår trägolv i mitt vardagsrum, matsal, kithcen, hall och pulverrum. Den längsta obrutna längden på golvet går från husets främre kulle (vardagsrum) hela vägen genom matsalen och köket till bakdörren - ca 60 meter. Det finns bågar som förbinder de flesta rum med ett par mindre dörröppningar också. En annan övervägning är att huset är mycket gammalt så mycket litet är kvadratiskt.

Jag försöker räkna ut två saker: hur man ser till att brädorna ser rakt ut från framsidan av huset till baksidan, och som kör till att börja med. Det första som kommer att tänka på att göra körningarna raka är att göra en chaulk linje från bukten till bakdörren och sedan orientera alla körningar till den linjen.

När det gäller vilken körning som börjar med min förståelse är det att jag skulle börja mot någon vägg, spår ut sidan. Om jag gör det här och bygger ut tills körningarna är tillräckligt långt från väggen som jag kan passera genom en båge till det angränsande rummet, hur kan jag sedan fästa plankor i det angränsande rummet för att fylla golvytan upp till väggen på samma sida av huset jag ursprungligen började på (i första rummet)? Hur skulle jag spika dessa plankor eftersom jag inte skulle ha tillgång till spåren för de 20 eller så går till väggen?

Jag antar att det här är en vanlig fråga att hantera när du installerar i mer än ett rum som är anslutet längs samma linje som golvbanorna.

Redigera:

    
uppsättning jlpp 23.01.2011 19:56

4 svar

4

Först, kom ihåg att lägga ditt trä vinkelrätt mot golvbalkarna. Att lägga det parallellt kan orsaka en vinkande effekt som är obehaglig.

Hitta sedan den längsta, längsta, rakaste väggen som är vinkelrätt mot balkarna. Mäta två meter från väggen hela vägen nerför väggen. Hitta sedan den bästa linjen ner dessa märken, snap en kritlinje, Mät tillbaka till väggen ca 23 och 5/8 tum. Snap a den här raden. Ställ upp din första golvsträcka mot den här linjen, tungensidan ut (spik genom tungan).

När det gäller rum till rum, om de verkligen är ute av ruta med varandra, försök att bygga en övergång mellan rummen:

391.133

Detta gör att du kan lägga varje rum separat, så att varje rum kan vara kvadratiskt.

    
svaret ges 24.01.2011 17:41
1

Installerade min granne trägolv, men vet inte något annat om dem än det. Vi började i ett hörn och gjorde oss vägen därifrån, gör en rad i taget. Arbetade bra, och jag ser inte nytta av att starta mitt i rummet.

Jag skulle kolla med en professionell om hur mycket expansion / sammandragning kommer att vara ett problem. Med flytande trägolv har jag blivit varnad att om du installerar dem supertäta när det är kallt, spänner de när det är varmt - och motsatsen kommer att få dem att krympa ner under trimmen. Jag antar att det kanske inte är ett problem eftersom du spikar ner dem, men.

    
svaret ges 24.01.2011 04:54
1

Jag skulle göra kritlinjen som du nämnde, och sedan mäta av linjen över till vänster på ditt vardagsrum (titta på din ritning) och skapa en ny kritlinje och börja sedan ligga från nedre vänstra hörnet .

När du passerar till matsalen har du ett par alternativ. Du kan försöka mäta den ursprungliga kritlinjen igen och sedan arbeta tillbaka till mitten av rummet. Jag skulle inte rekommendera det här eftersom du skulle behöva vara mycket exakt för att få den uppradad med vardagsrummet som du redan har lagt.

Ditt andra alternativ är att göra vad Joe nämnde i en kommentar till din fråga. Använd en liten remsa av trä för att skapa en ny tunga så att du kan vända och arbeta dig mot vänster väggen.

    
svaret ges 24.01.2011 14:05
1

Ett annat alternativ är att börja i botten av vardagsrummet. Spara en lång ombord för att springa ut dörren till vardagsrummet när din körning är fri från dörren. Spik lätt ner det så att det inte rör sig, men lämna huvudet klart så att du kan dra upp det. Nu tar du en massa mindre brädor och bygger tillbaka (utan spik!) Till nedre vänstra hörnet av matsalen. När du kommer till väggen, spik som styrs in och använder den som utgångspunkt. Dra upp de brädor du har använt för att mäta och fortsätta.

Det är lite tidskrävande, och jag har bara använt den här tekniken i garderober och kortare spänner än vad du har visat här.

    
svaret ges 24.01.2011 17:14