Minor som reser utomlands ensam från Indien

5

Som jag är 15 år gammal kunde jag inte hitta ålder utomlands resa utomlands. Vad är åldern för resor ensam till utlandet från Indien?

    
uppsättning user4395 12.04.2013 07:10

1 svar

5

Såvitt jag vet finns det ingen lag som sådan i Indien som hindrar minderåriga från att resa ensam. Men varje flygbolag har sin egen policy om vilka omständigheter en ensamstående mindre gäst får tillåtas på ett flyg.

Air India verkar inte erbjuda för många detaljer på sin webbplats men det har en ensamstående mindre tjänst , tydligen. Jet Airways är tydligare på vad deras ensamföljda mindre politik är .

A child between the ages of 6 years through 12 years travelling alone or travelling with one or more guests who have not yet completed 18 years is considered an Unaccompanied Minor (UM) for international travel where the entire travel is on Jet Airways.

Observera att det finns ytterligare undantag vid anslutningsflygningar, mfl som har beskrivits på deras hemsida tillsammans med en förklaring av protokollet de följer. Det är en avgift för denna tjänst som måste betalas.

Jag har nämnt reglerna för de två indiska internationella flygbolagen (Kingfisher fungerar inte längre och Indigo erbjuder inte några detaljer om vad deras politiken är). Du bör kunna hitta en liknande politisk sida för något annat flygbolag som du flyger med.

    
svaret ges 12.04.2013 11:05