Gatwick till London [duplicera]

6

Jag reser till London och flyger till Gatwick flygplats. Vi vill komma till centrala London på det mest effektiva sättet. Ska jag förstå det korrekt om jag köper och "oyster card" och använder det för att ta tåget till Victoria station ($ 19 USD) som jag då kan använda det för lokal London resa obegränsad för dagens balans? Är det vad "locket" betyder?

Tack för din hjälp i förväg.

    
uppsättning B Hinshaw 10.06.2016 15:44

2 svar

16

OK, det här är verkligen svårt. Jag gav upp och ringde TFL och var i telefon till dem i en halvtimme, under vilken tid var jag säker på att " icke-Gatwick Express-tjänster GTW-VIC räknas inte mot locket ". Jag uppmärksammade dem på den här sidan , som säger

Journeys on Gatwick Express do not count towards caps, but those on Thameslink and Southern services do count towards caps.

Vid vilken tidpunkt kom de överens om att det var ett svårt problem. Slutligen, efter att ha skjutit upp den stora svåra frågetjänsten, försäkrar de mig att (vid skrivetiden) är Oystercard singelpriset från GTW till VIC (inte via Gatwick Express) £ 16,20 / £ 10,20 på / off-peak, att det kommer att räknas mot ett lock och att locket är £ 30,50 / £ 19.00 på / off-peak (detta är en National Rail cap figur som är specifik för resor mellan GTW och zoner 1-9) . Det betyder att du betalar för din nästa £ 14.30 / £ 8.80 av TFL-resor i zoner 1-9 (sic), varefter allt annat som är berättigat inom zoner 1-9 skulle vara begränsat.

Jag hade tidigare skrivit, och andra lokala myndigheter håller med om , att du både kan göra resan billigare och sänk locket genom att gå av i East Croydon och knacka ut och tillbaka in i stationen . Detta kommer att förlänga din resa med minst 20 minuter, men sparar pengar. Observera att jag inte har bekräftat denna teori med TFL (det verkade troligen uppmana en uppdelning i den mycket trevliga kundservice damen som hittills varit väldigt hjälpsam). Kontrollera redigeringshistoriken på den här sidan om du vill veta mer om det.

    
svaret ges 10.06.2016 17:09
6

Du kan dock använda ett Oyster eller Contactless betalkort för Gatwick- & gt Victoria resa dock Om du använder Gatwick Express så ingår det inte i prisavslutningen eller i Travelcard-zonen .

Men det nämns inte om man går via någon av de andra operatörerna om den gör det, även om den här webbplatsen säger detta: -

By using Oyster on Thameslink and Southern Trains services to/from Gatwick you also trigger a very high daily Oyster cap - see table below. If you are travelling within Central London on the same day as your Gatwick train it may well be cheaper to buy a separate train ticket just to keep your Oyster cap for that day restricted to the cap for zones 1-2.

Vilken off peak är den £ 19 du nämnde i frågan, men om du reser i topptid blir det £ 33.

    
svaret ges 10.06.2016 17:08