How kan jag göra en skurkens arcana mer interaktiv?

12

Jag har haft svårigheter att få Arcana av mina skurkar att dyka upp i mina 7: e havskampanjer.

Hur kan jag bättre kommunicera vilken arcana skurken har och uppmuntra spelarna att interagera med det (via dramatriser och rollspel)?

Berätta jag bara för spelarna vad skurkens arcana är? Detta verkar leda till problem med ödehäxor (som har befogenhet att se arcana), skurkar förklädda som hjältar (det här förfalskar det) och skurkar med bedrägliga arcana (som överlappar skurkar förklädda som hjältar).

Om jag inte plattar ut berätta för spelarna vad arcana skurken har, hur kan jag kommunicera skillnaden mellan en skurk som råkar ha en plan och skurken med Scheming-felet?

Vad jag letar efter

Jag tittar specifikt på hur jag kan låta spelarna veta vad en Villain's arcana är, särskilt om det är en felaktighet, uppmuntra dem att använda den och generellt göra hela upplevelsen rolig och positiv.

En arcana är en mekanisk aspekt av skurken som kan aktiveras av GM (om det är positivt) till fördel för skurken eller av spelaren (om det är negativt) för att få skurken att misslyckas på något sätt lämpligt till deras arcana.

Till exempel:

Jag sprang en skurk som hade den giriga arcanaen, och jag försökte göra saker som att skryta sitt tal med possessiva fraser (pratar om vad som är hans, vad som togs från honom osv.), placerade honom i en herrgård, inklusive mycket av possessiva tematiska element etc. Det verkade inte bara vara tillräckligt för att få spelarna att engagera sig i det utrymme som skurken hade. Ingen av spelarna gick "Ohhh, han är girig! Jag spenderar ett drama dö för att aktivera hans arcana ..."

Exempel på ämnen:

  • Hur skriver jag scener som betonar skurken arcana?

  • Vilken meta-information ger jag till spelarna? Berättar jag dem karaktären har en arcana? En fel? Den giriga felen?

  • Vilka saker borde jag förutse för att belöna spelarna för att röra sig med arcana? Hur brainstormar jag det?

  • Hur kan rollspel användas för att förbättra och kommunicera arcana?

Vad jag inte letar efter

  • Råd om hur man spelar rollspelare i allmänhet.

  • Råd om hur man skapar antagonister i allmänhet.

Alla råd om hur man spelar rollspel eller bygger antagonister bör utformas för att få spelarna att använda och njuta av skurken arcana.

Övriga system

Jag är helt bra med svar från andra system, men använd sunt förnuft: det måste lösa mitt problem. Jag mår bra med splicing i regler eller begrepp om de är väldigt bra, men kom ihåg att det inte är troligt att jag äger något system du refererar till, eller jag kommer sannolikt att köpa dem. Alla svar måste stå på egen hand.

    
uppsättning AceCalhoon 14.08.2011 19:08

2 svar

5

Om skalpellan inte fungerar, ta upp hammaren. Min läsning av reglerna är att en ödehäxa borde kunna se en skurk Arcana. Det är en bra, konkret bonus för någon som spelar en karaktärstyp som inte ofta påverkar spelet direkt. Som för andra, ja, de rollspelande signalerna är en bra idé. Men det är svårt att styra spelare där du (och de) vill gå. Jag tillåter mina spelare att fråga om att spendera en dramadys för att aktivera en eventuell fel skulle ge någon effekt - det är inte nödvändigt att ange vilken fel de tänker på. Jag ger dem ett ja / nej svar beroende på om NPC har en Flaw, och om det är en som kan vara relevant för situationen vid handen. Om svaret är ja, är det deras val om det är värt att spendera en dyrbar, dyrbar Drama Die för att se vad som händer.

Inte varje grupp kommer att tycka om ett så enkelt sätt. Vi har just hittat det som säger "Om jag spenderar en drama dö, ska den här killen göra något underhållande självförstörande?" håller åtgärden att röra sig snabbt. Försöker gissa om NPC är en fulländad Villain, och försöker sedan räkna ut sin Flaw, och sedan tillbringa en Drama Die som inte kan göra någonting, slutade inte vara kul för oss.

    
svaret ges 15.09.2011 21:45
-2

Du måste också ge dina spelare något att förhålla sig till, först och främst när man utvecklar tecken i en plotsekvens.

Du vet, Homer Simpson är den typ av kille som säger "Doh!" hela tiden, vilket är intressant, men det är inte det som gör att folk ansluter till honom. Människor ansluter till honom för att han arbetar hårt med ett bra hjärta, även om han är snäll dum. Många pappor är så.

Om du vill att dina spelare ska fånga den djupare betydelsen bakom arcana, måste du hitta ett sätt att det ansluter till deras verkliga liv. Jag vet att Homer Simpson-exemplet är lite där ute, men du kan verkligen använda alla tecken med bra dynamik. Garfield är en katt som är öppen om sina skyldiga nöjen. Han vill bara äta och vara glad på utsidan, men vi vet alla att han betalar tillbaka med sin intelligens.

Vad din karaktärsdrag kan vara, måste det finnas en anledning. Sälj tillbaka historien. Ge dina karaktärer lite scrying power. Låt dem inte bekämpa allt med en gång. Har en karaktär uppträtt mitt på natten för att konversera och ta en bit av någon och försvinna så snart som plötsligt.

Och om du har problem med att bara berätta för dem, så gör det inte så mycket. Låt dem "döma boken genom dess omslag", och slå dem sedan med en besvär för att vara för snabb med sina vapen. Till exempel kan de oavsiktligt döda en nivå 0 som bara jerkar dem runt. Har tecknet komma tillbaka till livet, förbannat. Du måste villkor dina spelare att tänka djupt om de inte gör det själv. Förse dem med möjligheten, först, men.

    
svaret ges 15.08.2011 04:34