How började arrangemanget mellan White Walkers och Craster?

18

Den här frågan kommer från en kommentar till en annan fråga .

Craster måste på något sätt ha känt att han skulle vara skyddad av White Walkers genom att lägga ut sina pojkvänner.

Och de vita vandrare måste ha lärt sig Craster's Keep var en källa till nya rekryterare.

                             

Men hur började det arrangemanget? Finns det något i böckerna som nämner hur?

    
uppsättning RichS 31.03.2017 06:28

1 svar

14

Jag är ledsen att säga att vi inte vet säkert, det finns inget slutgiltigt i böckerna hittills, så mycket av det som följer är spekulation från min sida utifrån vilken lore vi får i romanen.

I böckerna var den ursprungliga Nattkungen förmodligen den 13: e herrkommandanten av Night Watch som blev förälskad av det som förmodligen var en kvinnlig Annan (White Walker i showen). Hon är beskriven som "hud så vitt som månen och ögonen som blåstjärnor" och hennes hud var kall som is och vi fick veta att han "gav henne sitt frö".

Det föreslås Nattens kung och hans drottning gjorde offer till de andra, vilket låter mycket påminner om Craster. Vi får aldrig veta vad som offrades eller hur, kanske det var NKs egna barn, det kan till och med förklara Night's Watch-löfet för att inte döda några barn. Hans slott var Nightfort, som har en skumlig magisk Weirwood-dörr som heter Black Gate under den. Denna grind leder till norra delen av väggen, mycket användbar för att bära barn bortom väggens skydd, och när du passerar genom dör dörens mun tills den sväljer, nästan som att du förbrukas av de gamla gudarna.

Det är möjligt att denna uppoffring av att offra till de andra var gått ner genom generationerna. Det finns några förslag om att kunskapen om att offra för de andra finns på periferin i norra samhället. The Wildlings verkar tro att andra stjäl sina barn och en vanlig förolämpning i norr är "The Other's take you". Om detta var en vanlig praxis som utgår nu när Mance har förenat Wildlings och gjort dem starkare, kan det förklara varför de andra har återvänt. Om de behöver mänens barn att konvertera för att kunna existera, och de får bara en handfull från Craster, kanske tar de ett mer direkt tillvägagångssätt.

Alternativt är det möjligt att praktiken endast nyligen uppdagades, vilket också kan förklara andras återkomst. Det finns något förslag på att Craster är en efterkommer av den ursprungliga parningen av Nattens kung och drottning. Människor säger om honom att han har svart blod och har en kall lukt mot honom och att han verkar mindre än människan. Om Craster har Andras blod så kan det också förklara hans incest, som ett medel för att rensa det blodet för dem, att inte späda det (parallellt med Targaryens övning, även avsett för samma syfte).

Hans namn kanske också ursprungligen kommer från en försvunnen form av "Stark", som Karstarks, och eftersom det finns en icke-noll möjlighet att den ursprungliga Nattkungen också var en Stark, kanske namnet gick ner och så småningom blev Craster . Om Craster verkligen är en efterföljare av denna parning, kan han förklara hur han kom för att offra sina barn, om han kände till offren eller arbeta ut den genom en del familjekunskaper som gått ner genom generationerna.

Intressant är att Gilly's baby kallas "Monster" i romanen, vilket kan vara förskuggande om barnet har Andres blod. Särskilt sedan barnet är på väggen och alla anser att det är Mance, kung i norr. Melisandre är också på väggen. Jag är inte säker på att de andra kommer att vara lyckliga om ett av deras blodkamrar offrades som ett erbjudande till R'hllor.

    
svaret ges 31.03.2017 13:30