Reser folk till Senkaku (Diaoyu) öar?

15

Det är antagligen inte den bästa idén för att försöka komma till Senkaku (Diaoyu) öarna. Men varje gång jag ser ett foto kan jag inte låta bli att tänka på hur pittoreska och orörda öarna verkar:

( AP via förmyndaren )

Var dessa öar någonsin ett turistmål? Är det helt orealistiskt att försöka nå dessa öar nu?

    
uppsättning samthebrand 19.12.2013 09:04

2 svar

21

Var det någonsin ett turistmål? Inte känt för det, nej.

Generellt kräver turism en viss infrastruktur och baspopulation för att stödja den. Öarna består av fem obebodda öar och tre karga bergarter.

Det här är inte att säga att människor inte har bott där eller försökt ockupera tidigare. De har använts i olika steg som:

  • fiskeöarna
  • En fiskförädlingsanläggning byggdes för över 200 anställda (cirka 1900)
  • Den här verksamheten misslyckades och öarna har varit obebodda sedan
  • Förenta staternas ockupation i 1945, men efter överlåtelse till den japanska regeringen har uppmätning och utveckling varit förbjuden.
  • USA: s militär har använt en av öarna som ett praktiserande bombningsområde

Men turismen har inte skett på öarna, åtminstone inte organiserad turism som vi känner till idag.

( Källa)

Men för att nå det är det möjligt, även om det är potentiellt dumt och farligt i det nuvarande politiska klimatet. En flottor fiskefartyg seglade där förra året under en av raderna i pågående tvist, liksom några aktivister , så i teorin kan du gå med dem eller betala en båt för att ta dig dit. Jag tror dock att de flesta ställen skulle råda emot det i det nuvarande globala politiska klimatet.

    
svaret ges 19.12.2013 11:17
3

Istället för att gå till Senkaku / Diaoyu öarna kan du gå till Dokdo . Det kallas Liancourt Rocks i väster och Takeshima av Japan. Det är en ö som är föremål för en tvist mellan Japan och Sydkorea (i motsats till Kina), och främjas aktivt som ett turistmål. Det styrs för närvarande av Sydkorea. Upp till 400 personer kan besöka ön per dag, enligt Sydkoreas turistguide.

    
svaret ges 25.03.2017 08:34