How ska jag ändra Star Trek Phaser-tabellen? [stängd]

3

Jag skapar en online-kampanj med hjälp av Star Trek RPG av Last Unicorn Games. Medan jag gick över reglerna kom jag över det följande tabellen "Phaser Damage" och flera saker stod omedelbart ut.

  • Skadorna går inte bra, särskilt i jämförelse med energiförbrukningen. Skillnaden mellan effektnivåerna 4 och 5 är bara 2 poäng skador, men det kostar 3 extra energi. Detsamma gäller för nivå 7-8 (+5 effekt för endast +2 skador).
  • Det finns ett skarpt fel i tärningen uttryck. Effektnivå 13 använder 18 d6, men allt annat från 11 upp använder bara 12d6. Jag är 90% säker på att det bara är ett typsnitt. (Ett typsnitt som gjorde det över två olika regelböcker och en GM-skärm, men fortfarande ett typsnitt.)
  • Avsnittet "Anteckningar" delar inte helt ut. Genom reglerna kommer ett nivå 1 Stun-skott att stjäla ett genomsnittligt mänskligt i 10 minuter. En nivå 3 Stun kommer att slå ut en människa i 30 minuter.
  • Skillnaden mellan "Döda en humanoid" och "Förånga en humanoid" är bara 2 poäng av skada. (För övrigt sätter nivån 7-inställningen bara en Klingon, och nivån 8-inställningen just kommer inte att inaktivera en. En genomsnittlig Klingon, bry dig inte en hård.)

Här är diagrammet, så du kan se det själv. Jag har redan några ändringar i åtanke, men jag skulle vilja höra några förslag först.

Frågan är, vilka ändringar skulle du föreslå?

391.133

För att sätta siffrorna ovan i perspektiv:

  • En genomsnittlig människa har 2 poäng motstånd (vilket reducerar all skada som tas) och sju "sårnivåer" med 2 poäng vardera. En genomsnittlig Klingon har 5 motstånd och nio sårnivåer med 5 poäng vardera. Således har en människa totalt 14 poäng av skada som de kan ta innan de dör. Klingons kan ta 45.
  • De första tre inställningarna gör bara Stun-skada. Om någon tar tillräckligt med skador på att fylla sin första sårnivå slås de ut i 5 minuter, med ytterligare 5 minuter för varje sårnivå fylld. (Därför tar det minst 4 poäng skador på att stun a Human, och 10 för att stunla en Klingon.)
uppsättning Christopher Mathieu 13.04.2015 13:14

0 svar