Var i världen är det möjligt att vara utländsk flygtrafikledare (icke-militär)?

3

För att fungera som en FAA-kontrollör, måste du vara en amerikansk medborgare . För att fungera som en EUROCONTROL-kontrollör, måste du vara medborgare i ett av deras medlemsstater .

Enligt de normala lagarna för statligt anställningsområde antar jag att de flesta länder runt om i världen har liknande krav. Finns det några undantag? Finns det några platser som är öppna för anställning av utländska kontrollanter?

Jag vet att det finns några amerikanska företag som utför kontraktsflygstyrningstjänster i andra länder, till exempel RVA , Midwest ATC och Serco , men jag tror att det här är mestadels för amerikanska försvarsdepartementet. Finns det några länder som har utländska avtal för civila ATC-tjänster?

    
uppsättning digitgopher 07.02.2015 07:30

1 svar

4

Det EUROCONTROL-exemplet du ger, gör det möjligt för kontrollörer från alla medlemsstater att arbeta i Maastricht Upper Area Control (Nederländerna) och ge ATC över Belgien, (del av) Tyskland, Luxemburg och Nederländerna. Många av controllersna finns inte från något av dessa fyra länder, så de är utländska flygtrafiktjänstemän.

Också EUROCONTROL tillhandahåller endast övre arealkontroll över de fyra länder som nämns ovan. Alla medlemsstater har egna flygtrafiktjänstleverantörer, vissa har mer än en.

Inom EU-länderna (notera att inte alla medlemmar i EUROCONTROL är EU-medlemsstater) har vi fri rörlighet för arbetskraft. Så för EU-medborgare borde det inte finnas några officiella hinder för att arbeta som utländsk kontrollör i ett annat EU-land. Förutom EU-reglerna är vissa ATC-organisationer inom EU öppna för ansökningar från länder utanför EU. Till exempel är den nederländska flygtrafiktjänsten LVNL öppen för utländska controllers . Sökande är inte begränsade till medborgare i EU-länder.

ATC på flygplatser blir kommersiell verksamhet. De företag som du nämnde ger civila ATC på olika flygplatser runt om i världen. Ett annat exempel är ATC vid London Gatwick Airport: Kontraktet var tilldelat en dotterbolag till den tyska ATC-organisationen DFS .

Utanför EU vet jag att det finns många utländska kontrollanter som arbetar i Förenade Arabemiraten. De letar efter nya applikationer just nu.

    
svaret ges 07.02.2015 12:04