Varför går min grunda brunnspumpcykel på och av snabbt?

1

Vi har en Goulds ITT Jet + Jet Pump som pumpar från en grundbrunn.

Pumpen fungerade alltid bra fram till idag när jag bytte ut den tidigare slangen och gick in i brunnen med en ny och en ny 1 "galvaniserad ståladapter.

Pumpen fortsätter nu snabbt och snabbt att slå i slutet av cykeln. Jag stängde av det.

Eftersom ingenting har förändrats alls på kretsen utom slangen och det faktum att nu slangen går in i en lagertank (torka runt här),

Jag tror att när jag skruvade bort den gamla och ganska rosta galvan. passande, en del skräp har fallit inuti pumpen. Verkar som den enda möjliga förklaringen?

Hur kan jag städa ut det? I manualen indikeras en "munstycksrengöringsplugg" mitt i pumpens framkåpa, men avskruvning av det visade bara en urtagning i metallen, med inget bakom det? Det finns två av dessa "pluggar" men det finns inget bakom dem alls?

En mindre plugg på toppen som spolde ut vatten när jag skruvade loss den. Skruvade den tillbaka.

Ska jag öppna pumpen för att rengöra skräpet?

    
uppsättning cannotcompute 26.08.2015 07:27

2 svar

1

Angivna skäl till överdriven cykling i J + installationsmanualen:

 • Defekt sugkontroll eller fotventil
 • Vattenloggtanken
 • Pump längre än 5 meter från tanken
 • Ventiler med hög friktion mellan pump och tank. (Använd endast helt öppna grindventiler)
 • Delar uppdelningslista

  Jag tar det här är en grundbrunn med jetaggregatet bultat på framsidan av pumpen och inte en djupbrunninstallation med två rör som kommer ut ur pumpen med strålmontaget ner i brunnen.

  Jetpumpar arbetar genom att spränga en höghastighetsvattenstråle genom en venturi för att öka sugningen. Om din korrupta montering var i öppningen (4) kan den släppa bitar som fångas i både jetmunstycket (5) och gapet mellan jet och venturi (6). Pluggen (1) gör att du kan använda en bit mässingsvetsstång för att försöka chunka ut allt som fångats i jetmunstycket.

      
  svaret ges 26.08.2015 08:44
  1

  Fast!

  Eftersom den nya slangen gick in i en vattenförvaringstank tänkte jag att det inte behövde det lilla plastfiltret som normalt sitter längst ner i brunnen. FOTVENTILEN

  Skruvat tillbaka en fotventil i slutet av den nya slangen som går i tanken, och nu fungerar det!

      
  svaret ges 26.08.2015 21:14