Varför finns det inget sött (som i "med socker") smör?

6

Jag förstår att saltat smör kan vara användbart är vissa situationer, men varför finns det inte något sådant som "socker smör" som kan säljas i butikerna? Jag menar, det finns söt mjölk (koncentrerad till exempel) och söt yoghurt, men inget sött smör eller söt ost. Är det bara kulturellt eller finns det någon kemisk förklaring bakom det?

    
uppsättning anol 31.08.2012 10:24

4 svar

10

Smör har traditionellt salt i det som ett konserveringsmedel, främst för att stoppa bakteriell tillväxt på den kvarvarande vasslen och för att sänka fet rancidity

Modernt smör har en mycket lägre mängd salt än vad som krävs för lagring av hylla i den elektriska tiden. Nu har vi kylskåp, salt behövs inte på så hög nivå

Smör utan salt har nästan hälften av hållbarheten hos modernt saltat smör

Förädlat socker är en modern ingrediens, och därför finns det ingen kultur att ha den i smör.

Söt yoghurt och mjölk är alla "nya" uppfinningar

Användning av salt som konserveringsmedel är lika gammal som inspelad historia. Många kulturer använde salt för att bevara frukter, samt kött och grönsaker

    
svaret ges 31.08.2012 11:05
8

Det finns en sådan sak, till exempel har Corriher ett bra recept i Cookwise för chambord smör. Dessa livsmedel är naturligtvis inte rent smör, precis som "frukt yoghurt" är inte ren yoghurt: du kan blanda smör med socker och söta smakämnen för att smaka på smör så att du kan blanda den med persilja och gräslök för att göra en smaklig spridning .

Därför är det inget kommersiellt blandat sött smör lättillgängligt, jag misstänker att detta är ett enkelt fall av lagar om utbud och efterfrågan. Och den saknade efterfrågan på vissa livsmedel globalt (som sött smör) eller lokalt (som tartarflaska) är ett intressant sociologiproblem (jag misstänker att det beror på matlagningsstilarna i vissa inflytelserika böcker som Better Homes and Gardens i USA och Dr Oetker Kochbuch i Tyskland), men det har inga riktiga kulinariska rötter.

    
svaret ges 31.08.2012 13:05
0

Bakterier älskar socker. Smör med tillsatt socker sköljs om några timmar vid rumstemperatur om inte konserveringsmedel tillsätts.

    
svaret ges 01.03.2014 18:00
-1

Två skäl. Smöret är sött. Smör är en basbeståndsdel. Hur skulle man bestämma nivån på sötma och vad skulle det användas till. Hur skulle söt smör öka försäljningen över vanligt?

    
svaret ges 06.09.2012 02:13