Felsökning av inget gnistproblem i Honda Accord

Inte alla problem med en motor som vägrar att starta är densamma. Det är därför vi kallar att räkna ut vad som är fel med din bil "felsökning" snarare än bara "fixa". Innan vi kan lösa problemet utan start - i detta fall i en 1996 Honda Accord EX, som fungerar som ett bra exempel - måste vi ta reda på vad som får motorn att vägra starta.

Ingen gnista

Här är vad den här ägaren upplevt:

Min Honda Accord EX 1991 har 178,000 XNUMX mil med lite eller inget problem förrän nu. Körde hem den andra natten stängde det bara av som om jag stängde av bilen. Ingen sputter ingen ingenting. Det vevar och vevar men skulle inte och kommer inte att börja. Hade bilen bogserats hem och nästa dag bytte jag ut bränslepumpen eftersom jag inte kunde höra att det virvlade ljudet, så jag tänkte med säkerhet att det var problemet. Det var väl inte. Det vrider fortfarande som om det vill börja, men kommer inte. Jag kan höra den nya bränslepumpen fungerar nu. Kan det vara huvudreläet? Snälla hjälp.

Eftersom du förmodligen inte har tillgång till en korrekt bränsletrycksmätare måste du använda din intuition. De flesta bränslepumpar kommer att göra en tyst brummning för att låta dig veta att de fungerar, men en högt surrande pump är ofta en indikation på att den är på väg ut (vilket innebär att den producerar mycket mindre bränsletryck än vad du behöver för att motorn ska gå ordentligt) den är död men får fortfarande elektrisk ström.

I det här fallet bytte ägaren ut bränslepumpen, men problemet var på annat håll. Bli inte avskräckt när detta händer. Även om det kostar mer pengar när du måste byta ut flera delar i din bil för att lösa ett problem, är detta bördan för DIY-mekanikern. Och tänk på alla pengar du har sparat genom att arbeta på din egen bil!

När huvudreläet går dåligt

En dålig bränslepump orsakar en sprutande typ av stall, inte en brist på gnista. Den här ägarens bil "slutade" och en anledning till det kan vara ett problem med huvudreläet - en elektronisk enhet som öppnar och stänger bränsletillförseln till motorn. Detta händer oftast när bilen är överhettad, och det är något som nybörjaren säkert kan felsöka.

Andra orsaker till en motor utan gnistor

Det finns tre primära saker som hindrar motorn från att få en gnista: En dålig tändspole, en dålig tändare och en dålig fördelare.

För att kontrollera tändspolen, mät motståndet mellan + terminal (svart / gul tråd) och - terminal (vit / blå tråd) på spolen. Motståndet bör vara cirka 0.6 till 0.8 ohm vid 70 ° F. Kontrollera sedan motståndet mellan + terminal (svart / gul tråd) och spoltrådens terminal. Det ska vara cirka 12,000 19,200 till 70 XNUMX ohm vid XNUMX ° F. Det kan också testas ut ur bilen.

När det gäller tändaren, om varvräknaren fungerar, är tändaren okej. Här är proceduren för kontroll av tändaren.

  1. Ta bort fördelarkåpan, rotorn och läckagekåpan.
  2. Koppla bort de svarta / gula, vita / blåa, gula / gröna och blå ledningarna från tändenheten.
  3. Slå på tändningslåset och kontrollera om batterispänningen är mellan den svarta / gula kabeln och karossjord. Om det inte finns någon batterispänning, kontrollera den svart / gula kabeln mellan tändningslåset och tändenheten. Fortsätt till steg 4 om det finns batterispänning.
  4. Slå på tändningslåset och kontrollera om batterispänningen är mellan den vita / blåa ledningen och karossjord. Om det inte finns någon batterispänning, kontrollera att tändspolen fungerar korrekt eller om det finns en öppen krets på den vita / blåa ledningen mellan tändspolen och tändenheten. Fortsätt till steg 5 om det finns batterispänning.
  5. Kontrollera den gula / gröna ledningen mellan PGM-FI ECU och tändenheten.
  6. Kontrollera den blå ledningen mellan varvräknaren och tändenheten.
  7. Om alla tester är normala, byt ut tändenheten.

Om spolen och tändaren är bra, byt sedan ut distributören. Kontrollera om det finns koder i kraftmodulens styrmodul. Det hjälper dig att hitta problemet för dig.