Om en dator förlorar en arm finns det några mekaniska påföljder eller nackdelar?

25

Senast en dator förlorade en arm (villigt) och han frågade mig om det fanns några påföljder för hans attribut som om STR eller DEX skulle påverkas?

PC: n är en Druid och förlorade sin icke dominerande hand. Medan man förlorar en arm verkar dålig, mekaniskt sett kan han fortfarande stava cast och använda sin vilda form. Finns det några regler i D & D 5e som behandlar effekten av att förlora en lem? Och i mindre utsträckning förlorar en arm så illa som det verkar för en stavningskastare?

    
uppsättning Evil Cole Macgrath 10.08.2015 03:15

1 svar

40

Dungeon Master Guide har en post för sådana skador, som en valfri regel. I det specifika fallet med en förlorad arm eller hand skulle följande träda i kraft:

  • Tecknet kan inte längre hålla någonting med två händer.

  • Tecknet kan bara hålla ett enskilt objekt åt gången.

  • Behöver magi att fixa armen, till exempel Regenerate.

Inget mer sägs i frågan, vare sig det är skicklighetskontroller eller förmåga poäng, så alla andra påföljder skulle överlåtas till din dom som DM efter att ha funderat på situationen. Till exempel kan det vara svårt att använda en stavning som behöver det böjliga fokuset och ett extra material, men jag tror att det skulle kunna fungera med lite listigt.

Om han förlorade sin vänstra arm, skulle han få en hel del "han är okej" skämt, förutom den uppenbara uppmärksamheten skulle en saknad extremitet dra i de flesta sammanhang.

    
svaret ges 10.08.2015 03:36