Vilken typ av tråd för delpanel till fristående skur i Colorado?

0

Jag får så många olika svar på vad jag ska köra till mitt fristående skur. Jag kommer att dra tillstånd snart och ha det inspekterat före handen - men jag försöker att blanda i koderna för vad det är tillåtet i Colorado

Så bygger jag en 200 kvadratkiosk som kommer att strömma runt 5 eller 6 uttag tillsammans med 3 säkerhetskameror, elverktyg som bordsågar, cirkelsågar, batteriladdare etc.

Jag har blivit tillsagd att använda en dubbelpolig 30 amp med UF 10-3-kabel för att mata min delpanel (vilken kommer att vara 70 amp subpanel) Underpanelen kommer att ha 2 x 15 amp kretsar och 1 x 20 amp krets för mina verktyg.

Jag har också fått höra att jag kör en 70 amp med nummer URD # 4 kabel (4 tråd) för att mata 70 amp subpanelen. Jag är inte säker på om det är överkill, eller om det kommer ge ut mycket kraft till min 70amp underpanel och om det blir för farligt?

Så, mitt skjul kommer att vara cirka 70 meter från min huvudpanel, så jag måste gräva en gräv. Jag fick också veta att man inte skulle använda en ledning (PVC-rör) för UF-märkstråden - i stället blir det bara begravning. är den koden?

    
uppsättning willcha65 11.12.2017 23:07

2 svar

1

Använd en fettledning och lämpligt storlek THHN i stället

Direktbegravningsledning (UF) är sårbar för utgrävningsskador och är svår att uppgradera om du vill ha mer ström i skuren senare. Därför är det bättre att släppa en fett PVC-kanal i nu medan du gräver grävningen för första gången - ledningen är billig jämfört med kostnaden för att hyra en grävmaskin. Inuti röret använder du 3 THHNs av lämplig storlek och färg för 2 hots och 1 neutral (spänningsfallskontrollen kommer sannolikt att uppgå till en större storlek än det 10AWG-minimum du tänkte på) samt en lämplig storlek av bara kopparjord 10AWG för en 30A-matare, 8AWG för en större matare upp till 100A) tråd.

Skumma inte på underpanelen

Att köpa små elektriska paneler är penny-wise och pund dumt eftersom en större panel nu alltid kommer att bli billigare än att uppgradera senare. Jag skulle rekommendera en 100A / 24slot delpanel här (du kan alltid mata en stor delpanel med en liten matare, inte tvärtom - kom ihåg att skyddsbrytaren måste vara flaskhalsen så det kan hålla dig säker från överbelastning). Du behöver också en huvudenhet (det kan vara en brytare eller en formad omkopplare) på underpanelen för att fungera som en avbrytsbrytare för shed förutom brytaren i huvudpanelen som skyddar mataren. (Det är så du, eller FD, kan stänga av kraften till avstängningen snabbt om den hamnar i brand - "brandmän handlar inte om trådar" trots allt.)

Sist men inte minst behöver du en jordelektrod (Ufer jord om du inte har hällt grunden ännu, stav om du har och behöver något du kan lägga in nu) förutom jordningstråden - jordningstråd ger en felväg (säkerhetsavlopp) tillbaka till källan medan jordelektroden släpper upp uppbyggda statiska laddningar, inducerade spänningar från blixten och liknande. Glöm inte att dra ihop bindningsremmen eller skruven från underpanelen när du lägger den in!

    
svaret ges 12.12.2017 00:23
0

För mina pengar, först är jag berömd för att ange stora paneler, för att mellanslag är billiga och att det inte ens är dumt att springa ut på panelen. Jag skulle gå åtminstone 24 mellanslag och kollar på 40- eller 42-paneler som kommer med en massa gratis "bonusbrytare" och det gör det till en vinst. Detta kan vara så hög som 225A. Den måste vara > = brytaren matar den , så 225A-panelen matad med 20A-brytare är bra, 60A-panel av 70A-brytaren är olaglig.

"40 utrymmen" låter som mycket tills du börjar ansluta 240V-laddningar, vilket jag rekommenderar starkt om du bär strömmen vilket avstånd som helst. De spelar upp 2 utrymmen vardera.

Det går inte att använda 2-brytare, 1-rums-dubbelbrytare om de behöver GFCI- eller AFCI-skydd.

När det gäller ledning vs begravd kabel: å ena sidan är risken att skada kabeln någonstans under jorden mycket riktig. Och svår att gräva, vilket kräver typiskt 24 "snarare än 6" som krävs för dyr dyra rörledning. Å andra sidan är ledningen i ledningen lätt att stjäla.

Ja du kan sätta UF i ledning ... det är bara dumt. Det finns bättre ledningar att använda i ledningen. Hur som helst, när du väljer kabel, gör det i följande ordning:

  • kanal mot direkt begravning
  • ampere du vill att brytaren ska vara
  • Metall du föredrar ... De flesta människor är dragna till koppar eftersom de hörde några saker om aluminium som inte alls gäller för mataren. Aluminium är mer korrekt för matare eftersom klackarna är aluminium och detta kommer att minska olik metallkorrosion. Man kan komma ihåg att glödlampan om aluminium verkligen handlar om olik metallkorrosion, och det verkliga budskapet är inte "aluminiumogoga booga" utan snarare "blanda inte metaller slarvigt".

Om du går mycket längre vill du göra några spänningsfallskalkyler baserat på din vanliga belastning (ej bristad max) men du har inte det problemet för 70 '.

    
svaret ges 12.12.2017 18:37