Pex Anslutningar som fackföreningar?

0

Jag har märkt att i en korrekt (antagande) crimped Pex-anslutning kommer röret att rotera runt det passande det är krympt till - så att du faktiskt har en union.

Så undrar jag:

 • Är det hur det borde vara? Och
 • Kan anslutningen behandlas som en union?

    
uppsättning dlu 13.02.2018 04:22

1 svar

3

Ska PEX-anslutningar rotera?

Ja, det här är normalt, och sant för både crimp- och cinch-stilkontakter. Det är också en användbar egenskap hos PEX under installationen, eftersom det gör det ännu enklare att torka och förmontera sektioner och anpassa dem på plats.

Kan anslutningen användas som en union?

En union är utformad för att komma ifrån varandra, och i koppar- eller PVC-rörsystem används vanligtvis i två situationer:

 • Att göra en del tillgänglig för borttagning för service / ersättning (som ett in-line filter)
 • I en knepig installation där det inte finns något annat alternativ för den slutliga anslutningen som ska göras
 • I det första fallet uppfyller en enkel PEX-anslutning uppenbarligen inte behovet eftersom det inte skiljer sig från varandra, och så behöver du en faktisk fackförening.

  I det andra fallet kan flexibiliteten hos PEX och faktum att anslutningarna kan rotera tillåta installationer som inte är möjliga med koppar eller PVC. Jag har installerat dussintals vattenbehandlingssystem (vanligtvis med komplexa varv och snäva utrymmen) och kan inte tänka på en situation där en faktisk union behövdes på grund av installationen. Men om det här är vad du menar, då skulle jag säga ja, du kan undvika att använda en union och bara rotera PEX.

  Rotary union

  Om du försöker göra något som involverar regelbunden rotation, där du normalt använder en rotations union Jag säger nej - du borde bara använda en roterande union. Fittingsna är inte konstruerade med rotation i åtanke, det är bara en egenskap av anslutningsstilen. Jag förväntar mig att om du använder den här vägen, kommer den att slita ut röret och / eller anslutningen själv och anslutningen kommer så småningom att misslyckas.

      
  svaret ges 14.02.2018 06:17