Varför finns det inte mer helikopter aerobatics vid airshows?

5

Jag gillar att titta på RC-helikopterstunts som dessa . Många RC-piloter är väldigt begåvade, utföra fatrullar och andra inversioner.

Hur kommer vi inte se dessa slags skärmar vid airshows?

    
uppsättning erich 30.01.2015 01:57

4 svar

11

Först: Jag är inte en pilot.

Jag tror att det finns ytterligare två problem här:

  • Det finns ingen pilot i RC-helikoptern. Kraften som utövas i några av dessa manövrar ser ganska extrem ut, jag tvivlar även på att den mest välutbildade aerobatik-piloten / astronauten / fighter jocken skulle vara medveten längre än ungefär 2 minuter i videon du skrev upp. Jag är inte ens säker på om de skulle kunna överleva det.

  • Scale. Alla sorters konstiga saker händer när du ställer upp komplexa system upp eller ner. (Ett känt exempel är kvadratkubslaget: När du skala upp en struktur upp linjärt, är området våg som en fyrkant, och dess volym (och därmed vikt) vågar som en kub. Så en myr som är 100 gånger större kommer att ha fötter som är 10000 gånger större men måste understödja en vikt som är 1000000 gånger större.) Till exempel är flygplanet på RC-helikoptern mycket starkare i förhållande till dess storlek än på en riktig helikopter. Även RC-modeller (inte bara helikoptrar) är typiskt löjligt övermotoriserade jämfört med deras verkliga motsvarigheter.

svaret ges 30.01.2015 19:10
11

Det finns bara inte några helikopterflygplan piloter runt.

Det finns en jag känner till: Chuck Aaron han kan göra de typiska manövrarna i en speciellt modifierad helikopter.

    
svaret ges 30.01.2015 02:16
3

Som ratchetfreak nämnde är det helt enkelt inte vanligt. Varför frågar du?

Flygplan aerobatics? Beräknat, praktiserat, något riskabelt, underhållande.

Helikopter aerobatics? Närmare till en döds önskan än flygplanet aerobatics.

Helikopternas aerodynamik är mer komplex (tänk bräcklig). Det finns inte så många människor villiga att göra det.

    
svaret ges 07.02.2015 01:19
2

Först och främst, anledningen till att du inte ser riktiga helikoptrar som bokstavligen gillar den modellen är att det är omöjligt att få något liknande kraftförhållande på en fullstor maskin och också för att piloten skulle svarta ut från Den löjliga G: s dras.

För varför ser du inte en hel del ... mindre ambitiös akrobatisk flygning i helikoptrar, det är möjligt att certifiering är ett problem. Exempelvis innehåller British Army Lynx-skärmen rullar, loopar och till och med back-flips. Men jag minns tydligt kommentaren vid en airshow jag deltog i att säga att när Lynx är pensionerad ganska snart kommer ersättningen inte att certifieras för någon form av akrobatik.

    
svaret ges 07.02.2015 13:57