Är det alltid en "utsedd" person att leda / flytta festen?

7

Efter att ha spelat bara några sessioner (faktiskt 5 sessioner på 2-4 timmar) har jag märkt något som jag tyckte ganska konstigt.
I vår grupp är vi 4 spelare: Jag (Nybörjare), A (Erfaren), B (Nybörjare som jag), C (Nybörjare).

Detta är en valfri beskrivning av dem som du inte behöver läsa om du inte vill.

  • Jag är alltid ganska tyst och letar efter situationen i försök att förstå scenariot och beteendet hos både NPC och de andra datorerna (AKA: learning). Jag tar alltid hand om laget, jag menar, jag försöker alltid göra de mest klokt och mindre farliga eller självförstörande handlingarna (till exempel fråga förlåtelse till någon som C försökte övertala med en låg roll) - när de ger mig en chans.
  • A är 100% av tiden rollspel, han är verkligen i hans karaktär och spela som han karaktär skulle göra. Även när han pratar, talar han som om hans karaktär skulle göra, hans sätt att leka är inspirerande. Som en bra paladin hjälper han svag NPC, han fullbordar sina löften och kämpar med onda varelser fram till döden (faktiskt använder han sin kropp som en sköld för oss). Dessutom är han i grunden den enda anledningen till att vi gör DM-campingen (han erbjuder honom själv för att skydda en kvinna medan vi flyttar honom till en annan säkrare plats).
  • B är verkligen obeslutsam (kanske lite som jag, men jag börjar inte prata slumpmässigt när jag inte vet vad jag ska göra). Ibland har han några intressanta idéer med hjälp av hans drukspel, men det är svårt för honom att förklara de idéerna. Han är den mest karismatiska personen i gruppen men han talar nästan aldrig (och när han gör det har han riktigt dåliga rullar). Jag är inte säker på om det här är hans naturliga beteende eller om han var deprimerad av sina dåliga rullar, men i den sista sessionen blir han full (hans dator inte själv), kastade en destruktiv stavning slumpmässigt "på grund av sin fulla" och dödade C ... han spelar alltid rollspel i de värsta situationerna ...
  • C är intressant, stor del av tiden han önskar (hemlig chatt) med DM (jag vet att eftersom de ibland glömmer att använda kommandot wishperper) och han gör konstiga men också intressanta handlingar (som försök att ta en rav och upptäcka de faktiskt de var 3 druider, försök att stjäla en häst, få ett pilskott, dödas av B och vi alla sparkas och förvisas från krogarna ... allt i samma timme, när vårt verkliga uppdrag var att få information från en viss person).

Okej, det var vår gruppbeskrivning. Problemet eller nyfiken sak jag noterar är att A alltid rör sig eller leder gruppen med sin perfekta rollspel, vi är 80% av tiden som följer honom, medan han pratar med en NPC vi bara tittar runt på platsen, och när han vill göra någonting (döda några harpier eller försvara en dam) följer vi hans befalla, villiga (som jag) eller ovilliga (som B).

Men när A inte är närvarande (2 av de 5 sessionerna) blir sessionen långsammare, DM förklarar situationen och ... vi svarar inte , vi är inte säkra på vad vi ska göra, vår enda anledning till att skydda damen är att A övertygar oss, han har planen, inte oss (också samma dag var han inte närvarande vi når vårt resmål så vi visste inte vad vi skulle göra vid nästa). Eftersom ingen gjorde något och tystnaden blev längre kände jag ansvaret / skyldigheten att fortsätta flytta sessionen för att inte bli fast och jag försökte göra mitt bästa, men det var svårt, jag brukar inte prata så mycket och försök att ge order till människor som inte vill lyda mig eller har olika åsikter.

Lyckligtvis lyckades jag för första gången flytta dem till en butik, och DM använde resten av sessionen att sälja varor. Men i andra gången flyttar jag knappt till en krog och jag blir utmattad, de började göra dumma och oförproduktiva saker (B hade en intressant idé, prata med de druckna människorna för att samla information, tyvärr får han också drunked) medan jag försökte få lite information, samtidigt som NPC inte var villig att ge mig den informationen och de började se oss (med fokus på mig) på ett obekväma sätt.

Min fråga är: Är det normalt att det alltid finns en dator som är avsedd att leda hela partiet (prata med NPC, samla in information, ge beställningar, etc.)? Även om " ledaren "är inte närvarande, Hur kan jag (som spelare) uppmuntra de andra datorerna att fortsätta flytta i campaingen och inte fastna eller göra oproduktiva åtgärder?

    
uppsättning Ender Look 01.04.2018 18:10

4 svar

16

Nej, inte alltid.

Det låter som i din grupp, A har tagit ledningen, som den mest erfarna spelaren, men det har bra poäng och dåliga poäng. Det goda är att gruppen gör saker och framsteg, och gör färre misstag; men dåligt är att de mindre erfarna spelare kan överskuggas eller ignoreras, och får inte göra misstag och lära av dem. Jag har spelat i spel där jag har varit den mest erfarna spelaren och jag försöker generellt inte inte att leda / flytta partiet så att alla som spelar kommer att kontrollera sina egna tecken och delta fullt ut i beslut .

Ibland finns det en specifik omständighet, där åtgärden är inriktad på ett tecken, t.ex. partiet har gått med på att hjälpa en partemedlem rädda några av hans släktingar, och så att partiledaren leder ansträngningen. Men det är en rollspel, i karaktär, och inte hur partiet fungerar i allmänhet på grund av spelarfaktorer.

De flesta grupper jag spelar in har ingen bestämd ledare, men vissa människor gillar den där stilen. Spelarna får bestämma vad som fungerar bäst i sitt spel.

    
svaret ges 01.04.2018 18:35
10

Det finns inte alltid en "Caller"

"Caller" är den term jag har sett brukade referera till spelaren med ansvar för att deklarera gruppens slutliga beslut till GM. 5: e upplagan D & D kräver inte en högtalare, och inte heller uppmuntrar DMG till att ha en.

Att ha en "Caller" kan vara normal , men det verkar inte vara vanligt för närvarande

Det finns definitivt kulturella undergrupper där att ha en ringer är hur spelet spelas, alltid. Många äldre spelare i D & D hittar det här formatet vanligare, jag misstänker - jag har sett det mycket oftare i AD & D och OD & D (BECMI eller B / X) grupper. OSRIC-regelboken, ett rpg-system som är utformat för att vara en slags uppdaterad, fritt tillgänglig hyllning till tidigt D & D-spel, behandlar specifikt förekomsten av "callers" som återigen förstärker tanken för mig att det här är en tradition från äldre rpging-kultur grupper, medan Moldvays grundläggande manual adresserar samma, som ännu mer bevis.

Det är i alla fall bra, och i många fall kulturellt normala, sätt att spela, som driver GM-engagemang med var och en av spelarna, för ökad spelkvalitet för stora grupper. De flesta grupperna, enligt min erfarenhet, inte spelar på det här sättet, och jag har inte sett något spel på detta sätt i Adventurer's League-evenemang.

    
svaret ges 01.04.2018 18:31
2

När jag spelar, är jag vanligtvis A-typen tack delvis till min militära bakgrund. Jag spelar också upp en prästlig eller i mindre utsträckning min paladin. När jag DM, förstår jag emellertid blandningen av erfarna och oerfarna, yngre och äldre, djärvare och smygare, etc. Med det i åtanke försöker jag utveckla äventyr som är väl avrundade, ge alla möjlighet att göra sin del och "rita" den yngre och mer oerfarna in i berättelsen så att de inte bara kan lära sig spelet utan att "uppleva" spel. Grunden är att jag inte tror att de någonsin är en "utsedd" ledare, men ett tecken med en bakgrund som ädel eller soldat kan mycket väl utgå från mer av en kommandolol i spelet. Men kanske äventyret är inriktat på smyg eller hastighet, medan rogue eller ranger kan stiga upp som ledare. Som DM är jag också där för att njuta av spelet och om det blir försvagat av spelarna oförmåga att fatta beslut eller fortsätta spelet, då är allt jag behöver göra är att improvisera och släppa någon form av möte på sina varv att flytta den längs Hoppas det hjälper

    
svaret ges 02.04.2018 17:52
1

Är det normalt att det alltid finns en dator som är avsedd att leda hela partiet (prata med NPC, samla information, ge beställningar, etc)?

Normal är vad du gör av det, i det verkliga livet ser människor ofta ut till de som har mer självförtroende att leda. Men om du ska vara en part av lika (olika) skickliga individer då skulle det vara mindre förväntat. Det finns inget fel med en spelare som tar en ledande roll för att driva saker framåt eller vara det sista samtalet, men du borde undvika att göra det här temat som då blir du sidokaraktärer i spelaren som kan ta bort det roliga. Kom ihåg att din karaktär har sina egna skäl för äventyr, egna tankar och känslor och sina egna önskningar.

Hur kan jag (som spelare) uppmuntra de andra datorerna att fortsätta flytta i campaingen och inte fastna eller göra oproduktiva åtgärder?

Beroende på hur bra dina karaktärer känner varandra i spelet kan du använda information om dem för att föreslå åtgärder. Till exempel: om du som spelare vet att en annan karaktär har en anständig poäng i något som medicin, historia, arcana etc. och det är meningslöst att din karaktär vet att den andra karaktären har kunskaper på dessa områden är den helt giltig för dig att uppmana dem. Att känna till sin bakgrund skulle också spela in den.

Du kanske också vill prata med din DM om att skapa situationer där en annan spelare får chansen att skina. I en kampanj som jag gjorde tidigare skulle jag presentera olika situationer som spelade för olika klassstyrkor och deras bakgrund. Om jag hittade en spelare tycktes få all den åtgärd jag skulle kasta i något som de andra skulle bli uppmanade till.

    
svaret ges 03.04.2018 10:51