Finns det en inkonsekvens i de onda själernas öde i Dragon Ball?

11

Jag har en fråga som jag har önskat att fråga. Mitt modersmål är spanska (Latinamerika) så mycket av Dragon Ball-serien saknar konsistens på grund av översättningen.

Min fråga handlar om de onda själernas öde: I avsnitt 237 varnar Pikkoro Vegeta om att aldrig kunna träffas Goku, eftersom hans själ skulle glömma alla minnen och skulle användas för ett annat.

Men vi kan senare se onda själar (dvs Freeza, Cell) som kan komma ihåg saker.

Jag undrar om detta förklaras, bara en "tomrum" i Dragon Balls historia, eller kanske till och med på grund av en dålig översättning.

Tack!

    
uppsättning Marco Aviles 09.03.2012 04:34

4 svar

7

Ja, det finns inkonsekvens.

Det här är eventuellt ett översättningsfel. I den engelska (Funimation) versionen av showen är det helt klart att Vegeta kommer till helvete tillsammans med Freeza och Cell. Men på andra ställen i samma översättning finns det liknande hänvisningar om att människor förlorar sin kropp när de dör. Ingenting om att återvinna själen, men det förklarar de lilla spöken du ser flytande runt.

Det förklaras när Goku först anländer på andra världens sätt tillbaka i början av Dragon Ball Z, att Kai tillåter vissa människor att behålla sin kropp som en belöning så att de kan träna för alltid.

Det är oklart varför exakt Cell och Freeza och andra får detta privilegium.

Det finns några fler detaljer om Dragon Ball wiki.

Piccolo tells Vegeta that Goku kept his body when he died because he sacrificed himself to save the world from Cell, and devoted his life to fighting for good, and that Vegeta won't keep his body if he dies because he spent most of his life fighting for evil. However, true villains like Frieza, Cell, King Cold, Recoome, Burter, Jeice, Guldo, Dr. Gero, Appule, and Babidi did keep their bodies after death (the Ginyu Force can be explained because King Kai invited them over to show that Yamcha, Tien, and Chiaotzu could beat them, but the reason behind the others is unknown). Also, Piccolo, despite initially having an evil heart when he first died, was not only allowed to keep his body, but he also was allowed to go to King Kai's planet.

    
svaret ges 09.03.2012 17:50
3

Filler är orsaken till inkonsekvensen. Scener med Cell och Frieza i helvetet fanns inte i mangan, och med hjälp av det som den "riktiga" kanon, skulle Cell and Frieza också ha blivit omhändertagna till en ny existens också.

    
svaret ges 25.08.2013 08:33
2

Men när Vegeta konfronterade Goku med att inte kämpa till sin fulla styrka mot honom, berättade Vegeta att han såg SSJ3 från Other World. Hur kunde han se det? Den stora kristallkula som Cell, Freeza och de andra dåliga duderna såg Buu vs Goku-striden på skapades av Babbidi, antar jag. Babbidi dog precis som pojkarna började träna för Fusion. Men Vegeta skulle inte ha kunnat se detta utan en kropp skulle han? Kanske även som en anda "aka ett litet vitt spöke" kunde han på något sätt sedan maktuppgången från ol 'Goku. Men jag är mer än villig att se över de mycket mindre bristerna eller inkonsekvenserna i DBZ eftersom det är händerna ner den bästa actiontecknad som någonsin gjorts.

Jag tycker också att det är ganska jäkligt coolt att Trunks kallade Goku "Uncle" i den japanska versionen direkt när Fusion träning började. Goten gjorde samma av Vegeta strax innan prinsen blåste upp sig själv. Kanske galen om du tänker på det. Det är en jävla bra sak, Goku och Krillin räddade honom, annars hade DBZ inte varit nästan lika bra !!

    
svaret ges 25.04.2013 23:47
1

Ja, det är, men Akira Toriyama skrev inte Dragon Ball GT och det finns ingen manga om Dragon Ball GT. Vanligtvis följer anime inte mangas historia, det är därför några inkonsekvenser skapas

    
svaret ges 23.05.2012 03:03