Flimrande ljus

2

Jag håller på att uppdatera mitt gästrum och mitt första mål var att installera LED-försänkta lampor tillsammans med en takfläkt (ingen ljuskit). Fläkten drivs med sin egen dimmerbrytare och lamporna drivs också av sin egen dimmerbrytare, som är klassad för LED-lampor. Här är där jag stöter på problem ... Om jag slår på fläkten, flimmer lamporna vid varje stopp på dimmerströmställaren. Lamporna flimmer även om de är nedtonade låga och takfläkten slås på eller av. Båda omkopplarna är i samma gänglåda som matas av samma strömkälla. Alla vita är pigtailed tillsammans. Några tankar här? Jag känner att det måste vara något med neutralerna, eftersom lamporna fortfarande fortsätter att flimra, även när jag tar bort ljusdämparen helt men lämnar alla vita vittna ihop.

Tack för inmatningen alla. Först och främst för att klargöra, fläkten är på en fläktstyrd strömbrytare ... leker med fläkten lite mer, jag bestämde mig för att ansluta ljussatsen till fläkten för att se om någon skillnad skulle uppstå. När jag gjorde detta löste problemet ... sorts. Så länge som fläktlampan var på fick jag inte någon form av blinkning av de försänkta LED-lamporna vid byte av fläkthastigheten. Så jag bestämde mig för att ta tillbaka fläkten och prova en annan som inte kom med ett lätta kit (men kunde ha en installerad) ... samma problem, tillbaka till fyrkant.

Jag lägger också ett dimbar halogenljus i den nedsänkta belysningen och det är för flickrar som LED-lamporna, så jag tror inte att det är ett speciellt problem med LED-lamporna.

Den enda tanken jag har lämnat är huruvida det kan vara ledningarna som går till fläkten. Jag höll kablarna från den tidigare fläkten som var 12 gauge. Kan det vara möjligt att jag måste backa och gå till 14 gauge?

    
uppsättning Paul 02.01.2016 20:47

2 svar

2

Om du faktiskt har din fläkt ansluten till en ljusdämpare behöver du byta ut den med en fläkthastighetsregulator. Motorerna i takfläktar är inte gjorda att köras med en standard ljusdämpare.

Det andra är att en motors motorlindningar är väsentligen döda korta när kraften appliceras först. Nuvarande spikar som skapar ett motsvarande spänningsfall på linjen för en split sekund. Eftersom motorns elektromagnetiska fält skapar impedans faller strömmen till normal körström och spänningsfallet försvinner. Känslig elektrisk utrustning kan påverkas av dessa spikar.

Som sagt bör en takfläkt inte påverka LED-belysningen på detta sätt. Lysdioderna är inte så känsliga och motorn är ganska liten. Om det var normalt skulle miljoner konsumenter klaga på att deras lampor blinkar när deras takfläkt är påslagen.

Så kontrollera igen om din fläkt är ansluten till en fläktstyrd hastighetsstyrning inte en standard ljusdämpare.

    
svaret ges 03.01.2016 12:21
0

LED & CFLs är noga med bra kontakter. Jag skulle kolla grunderna också. Avlägsna helt alla pigtailnötter för att försäkra dig om att allting har tvingats ihop genom tång istället för att du bara pressas ihop av trådnötterna ... du kan också börja med att bara dra på varje pigtail för att se om det finns några släpper ut. Annars kan det bara vara en dålig glödlampa, det är ett typiskt symptom på en dålig kretskortslampa.

    
svaret ges 03.01.2016 05:06