How att göra cappuccino kaffe hemma utan en maskin

12

Jag har ingen form av kaffemaskin. Det närmaste är en vattenkokare ... Jag har försökt att använda starkt / bra kvalitet instant kaffe, fyller en halv kopp sedan varmkokt mjölk i den andra hälften. Det smakade precis som kaffe.

Så hur gör jag en cappuccino hemma utan alla fina verktyg?

    
uppsättning Pork Chop 18.03.2016 07:37

6 svar

14

Har du en fransk press? Om så är fallet kan du göra kaffe som är ganska stark där och du kan skölja din mjölk.

För kaffet, grind det kurs. Om det är för bra, kommer det för mycket att gå igenom nätet och ditt kaffe blir dunkigt och över extrakt. Köp en mycket mörk rost, men något som inte är så rökigt. Italiensk stek är för rökig. Espressobönor har vanligtvis mer av en karamelliserad smak än rökig.

För mjölken, värm den lite mer än vad du vill ha för din cappuccino. Lägg den i ren press. Pumpa kolven kraftigt upp och ner. Detta kommer att göra gott, tätt skum. Om det finns för många stora bubblor pumpa längre, eller rör dig lite om det.

Jag älskar inte heller specialiserad eller dyr utrustning. Franska pressar är billiga och användbara för att trampa många saker. De är också små, och du kan använda dem när du är borta från el (camping / zombie apokalyp / etc).

    
svaret ges 18.03.2016 13:03
6

Det här är inte nej fancyverktyg, men det är inga dyra fancyverktyg och resultaten är ganska darna autentiska.

Jag gör ganska rimliga cappucinos med:

 • En billig moka potten för kaffet. Gör starka espressobottningar av kaffe, och behöver ingen el, bara sitter på spisen (bra för mig eftersom strömavbrott är vanliga här)
 • En billig batteridriven handgrepp.
 • Någon form av metallbehållare för att värma och skumma mjölken på en spis. En liten kastrull skulle göra, men jag hittar en liten kruka som den tredje bilden nedan bekvämligare, och formen verkar hjälpa till med skumningen. Förmodligen skulle en andra krus eller en liten kanna i en mikrovågsugn fungera även om jag inte har provat det.

Bildkrediter: 1 , 2 , 3

 • Gör ett skott eller två kaffe på normalt sätt i moka-krukan på en brännare.
 • Värm mjölken på en annan brännare. Jag tycker att om jag börjar förbereda mjölken efter att ha satt upp moka-potten, är de båda redo på ungefär samma gång.
 • Skum mjölken när den är het
 • Häll kaffet i en mugg
 • Häll den skummiga mjölken på toppen med en tesked för att få någon envis skum som inte vill komma ut. Den heta mjölken kommer att blandas, skummet kommer att ligga överst.
 • Jag är ingen kaffekennare men jag smakar nästan detsamma som en cappuccino från en kafé.

      
  svaret ges 18.03.2016 15:22
  5

  Tja, om du vill göra det wienska originalet, så kombinerar du bara kaffe och sötad grädde, den senare kanske piskad. Kaffet kan bryggas men du önskar, men omedelbar är förmodligen inte helt äkta. :) Du kan lägga till kanel och / eller rakad choklad, om så önskas.

  Om du vill göra den moderna definitionen av cappuccino är den baserad på espressokaffe, som trots alla etiketter på kaffepaket inte är en speciell slipning, stek eller olika kaffebönor . I stället är det en särskild bryggningsmetod , och en som du inte kommer att reproducera utan den specifika utrustningen. Det finns dock ett ganska nära substitut tillgängligt i form av snabbspressor. Tyvärr lämnar det fortfarande den ångade mjölken, som återigen kommer du inte att reproducera utan den speciella utrustningen av en ångstång eller en mjölkskum. Du kan få sorta-kinda nära-ish genom att skälla mjölk och sedan whirring det i en mixer med högsta hastighet du kan hantera. (En matberedare kommer inte att fungera, den måste vara en mixer.) Försiktig, du slutar inte skälla dig själv och mjölken! Du kan också använda vispgrädde istället för den ångade mjölken, men då kan du lika väl kalla det ett wiensk kaffe.

  Det tredje alternativet är att köpa en cappuccino-mix - ett par år tillbaka fanns ett varumärke som annonserade sig genom att ha en kvinna göra espresso-maskinljud i köket medan hon helt enkelt hällde varmt vatten över blandningen, varefter hennes vänner påpekade, "Vi visste inte att du har en espressomaskin". Jag vet inte hur de blandar får skummet att utvecklas, och jag vill nog inte veta.

      
  svaret ges 18.03.2016 09:12
  4

  Jag har haft framgång med att göra mjölkskum med en masonburk. Lägg en kopp mjölk (hela, skumma, 2%, beroende på vad du föredrar) i burken och stäng den tätt. Skaka burken kraftigt tills du har den mängd skum du vill ha. Placera burken omedelbart i en mikrovågsugn (avlägsna metallkåpan) och laga i 30 sekunder högt. Nu kan du skopa skummet ut med en sked och häll den varma mjölken ur burken. Det kan inte vara äkta, men det räcker för en hemgjord cappuccino och kräver inga extra verktyg!

      
  svaret ges 18.03.2016 20:40
  3

  Du behöver något för att skumma mjölken. Du kan inte göra det utan någon form av specialverktyg men det finns några billiga handhållna saker (t.ex. batteridriven viskning - som inte fungerar bra; handpumpade frothers som ser ganska ut som en cafetiere - jag har aldrig försökt en). "Milk frother" ser ut som en bra sökterm.

  Du kommer inte att få en äkta cappuccino smak med snabbkaffe, men om du insisterar på att du använder omedelbar eller inte har något alternativ, prova omedelbart espressopulver.

  Cappuccino ska vara 1/3 espresso, 1/3 varm mjölk och 1/3 skum. Idealiskt är skummet och mjölken uppvärmd genom att man trycker på ånga genom mjölken.

      
  svaret ges 18.03.2016 08:54
  3

  Du kan, överraskande, skumma mjölk med en (ren) fransk press (aka Cafetière) också (OP säger att han / hon har en fransk press). Så mycket så att några vänner som dricker mjölk i kaffe (jag har inte) har miniatyr franska pressar för detta ändamål. Häll bara upp en liten mängd mjölk (om du kan ta bort glaset från din franska press, mikrovågsugn det i det), tillräckligt för att fylla ungefär en tredjedel av glaset och sedan snabbt tryck och dra tillbaka kolven, upprepa många gånger. Frostiga mjölkresultat.

  Du måste förstås också göra kaffet. En fransk press kan också användas för det.

      
  svaret ges 18.03.2016 19:31
  Senaste kommentarerna

  Använd följande steg: Sätt i bönspåsen fylld med mjölk, tillsätt tillräckligt med varmt vatten för att täcka utsidan av skeden (desto tjockare desto bättre) och börja hälla varm mjölk i kaffekoppen eller annan slät yta för att förbli mycket stabil. För att bromsa ned flödet av mjölk är det bäst att ligga mitt i bönspåsen med munstycket uppåt i motsats till nedåt vilket gör att kaffekoppen och skeden kan lämna "svett" i mjölken när kaffedången absorberar av muggens botten. Drick brygget... Läs mer