Är det några stavar som kan påkalla flera koncentrationsprov? [stängd]

10

Enligt Mike Mearls , Magic Missile anses vara en enda källa för koncentrationskontroller.

Utesluter det väsentligen någon stavningsattack från att någonsin åberopa mer än en koncentrationskontroll? (dvs om skada över tiden?) Finns det stavar som kan påkalla flera koncentrationschefer - särskilt i en enda runda ? (För att ytterligare klargöra - sparas på varje skada - så finns det några stavar som kan orsaka flera källor av skador - eller kommer stavning alltid bara att vara en enda skada?)

    
uppsättning Praxiteles 21.02.2018 07:29

2 svar

16

Mike Mearls är inte en officiell domare av reglerna som skrivet; han är co-skapare av 5e och den kreativa direktören för franchisen, men Jeremy Crawford är ledningsregler designer och förvaltningsredaktör för D & D (och ledande designer av PHB). Och enligt Crawford :

Do you roll concentration for every instance of damage taken? id est every Magic Missile hit?

Concentration: "You make a separate saving throw for each source of damage" (PH, 203). Roll for each missile.

Mearls kommentarer till skillnaden mellan deras svar här :

Regarding magic missile Jeremy Crawford Roll to keep concentration for each hit. You say for purposes of dmg/death it’s 1 hit.

Jeremy tends to use existing rules and extrapolate from there. I tend to build on my programmatic understanding of underlying design intent. [...] That's why he's a better source for how the game works as published - I'm better versed in the concept/structure than the final execution.

I alla händelser gör regeln Jeremy Crawford cites det klart vad RAW-svaret är:

Varje stavning som orsakar flera skador orsakade av skador (t.ex. stavar som skjuter flera strålar mot fiender - om casteren skottar dem på samma fiende) skulle orsaka flera koncentrationskontroller.

    
svaret ges 21.02.2018 08:36
3

Flera strålar från en Warlocks Eldritch Blast ska fungera. Det är en cantrip, men över femte nivån har det flera balkar, vilka vart och ett rullas för att träffas separat.

Firebolt är till exempel en stråle, som har en rulle att slå och skadan går upp med nivå, medan Eldritch Blast kallas specifikt som separata strålar, var och en med sin egen rulle att slå. Så Firebolt skulle vara en koncentrationskontroll, men kanske en hög på grund av all skada samtidigt, medan Eldritch Blast skulle vara en lägre koncentrationskontroll, men en kontroll för varje bult som slog.

    
svaret ges 21.02.2018 08:43