Är all korv betraktad som ett "bearbetat kött"?

3

Under åren har jag läst mycket hälsoinformation som säger att bearbetade kött är några av de värsta livsmedel för dig från ett fett-, natrium- och nitratintagsperspektiv. Sedan läser jag att korv är ett bearbetat kött, vilket är meningsfullt.

Betraktas alla korv som "bearbetat kött", och är därför relativt hög i fett, natrium och nitrater?

    
uppsättning Mark Rogers 08.01.2011 19:16

5 svar

9
I allmänhet är det saker som har förberetts så att det finns något slags tillsatt konserveringsmedel - salt, sulfater, sulfider, nitrater, etc. Så det skulle inkludera alla skinkor utom "färsk skinka", nästan alla delikött, alla korv, bacon, jerky, corned beef, etc.

Så ja, korv anses vara ett bearbetat kött.

Om du vill få all teknisk information om vad "bearbetad" betyder, kan det också innefatta någon annan form av härdning (t ex rökning) och mest någon form av bearbetning (slipning, skivning etc.), även om den andra gruppen vanligtvis betecknas inte som "bearbetat kött" (om det inte limmas ihop igen, som kycklingnuggor, men de tenderar att ha tillsatser i dem redan)

När det gäller hälsoaspekterna ... som de flesta, är det bra i mått, även om det finns några personer som reagerar illa på sulfater och sulfider. Vissa korv har mer tillsatser i dem än andra, och det finns gott om korv där ute som kan betraktas som "friska" om det är i stället för andra högre salt / fet mat (t.ex. vissa märken av kyckling och äppelkorv).

    
svaret ges 08.01.2011 19:40
4

Generellt kommer sådana hälsorisker att göra med mängden tillsatser i "bearbetat kött". Användningen av Mekaniskt återvinnat kött (MRM) är också ganska frowned upon.

Med tanke på mediernas täckning av sådana frågor i Storbritannien utsågs Turkiet Twizzlers ut för särskilt hat, ingredienslistan talar nästan för sig själv. (Via: länk )

Ingredients:

Turkey (34%), Water, Pork fat, Rusk, Coating (sugar, rusk, tomato powder, wheat starch, dextrose, salt, wheat flour, potassium chloride, hydrogenated vegetable oil, citric acid, spices, onion powder, malt extract, smoke flavourings, garlic powder, colour [E160c], mustard flour, permitted sweetener [E951], herb, spice extracts, herb extracts), Vegetable oil, Turkey skin, Salt, Wheat flour, Dextrose, Stabiliser (E450), Mustard, Yeast extract, Antioxidants (E304, E307, E330, E300), Herb extract, Spice extract, Colour (E162).

Notera procentandelen Turkiet i den listan, och det är MRM. Turkiet hud läggs separat i blandningen så väl som du märker, liksom fläskfett.

Korv kan falla i denna fälla, många billiga korv är cirka 30-40% kött och innehåller en hel del tillsatser. Det finns dock många bra kvalitetskorv som innehåller få, om några tillsatser. Vissa människor förespråkar att korv ska vara nära 100% kött, personligen tycker jag att de är bättre med en bra bit av skräp och andra ingredienser.

Det är ordet bearbetat som är nyckeln till argumentet. Korv är nödvändigtvis "bearbetade" kött, eftersom köttet inte är i sin ursprungliga form. Men hälsoproblemen är för när "bearbetad" betyder många ohälsosamma tillsatser, kött av dålig kvalitet, mycket fett, salt etc.

    
svaret ges 08.01.2011 19:40
3

Godkvalitativa korv innehåller inte natriumnitrit.

du kan berätta, för det ser ut som köttfärs i en korvfyllning. de "bearbetade" kötten du hänvisar till har en annan textur & färg - tänk på varmkorv eller delikött (rosa).

Mekanisk process är väldigt annorlunda än kemiskt bearbetad. näringsrikt, vill du rensa bort de kemiskt bearbetade (konserveringsmedel och natriumnitrit).

    
svaret ges 10.01.2011 17:46
1

Jag får min korv från en stor slaktare, och jag är säker på att all "bearbetning" som görs till dem är godartad. "Bearbetning" i detta fall medför hakning, blandning med brödsmulor, kryddor etc. och sätta i skinnen.

De kommer att vara höga i fett - eftersom det är fläsk och det kommer inte att vara från den svagaste delen av grisen, och eftersom fettet gör det för fuktiga läckra korv.

Naturligtvis kan du göra korv med så många smutsiga tillsatser som du vill, och om du går tillräckligt långt på marknaden så är det vad du får. Men detsamma kan sägas för, säg lasagne. En hemlagad lasagne är helt annorlunda än den billigaste lasagneberedningen i frysskåpet i din stormarknad.

    
svaret ges 14.01.2011 11:30
1

I allmänhet sätter de de här kemikalierna i köttet för att förbättra smaken (salt / natrium) och så blir det själv längre - nitrater (förhindra att bakterier växer)

Långt som du tittar på förpackningen och letar efter höga köttnivåer 70-80%, de behöver lägga mindre salt i för smak. men de kommer alltid att behöva lägga konserveringsmedel eller det kommer inte hålla länge och producenterna förlorar pengar .. och du blir irriterad om den inte håller sig i kylskåpet.

Mitt tips är att en anständig korv är att besöka den lokala slaktaren. Han kommer att berätta vad som finns i det eller ännu viktigare vad som inte finns i den. Dessutom får du en bättre service och köttet är bättre kvalitet och där korv är alltid alltid mycket trevligare.

    
svaret ges 14.01.2011 18:16