Kan jag wwoof eller byta jobb för en säng på ett vandrarhem i Costa Rica som turist?

11

Jag undrar om reglerna för WWOOFing (arbetar på en ekologisk gård för en del av dagen i utbyte mot en säng och ibland en frukost / flera måltider) eller arbetsutbyte (samma sak men för andra typer av uppgifter) i Costa Rica.

Jag har läst någon fråga här för långtidsboende i Costa Rica som vill arbeta. Detta visar att man inte kan stjäla en Costa Ricas arbete, kort sagt, vilket är en regel som är gemensam för många länder.

Men jag skulle vilja besöka Costa Rica som turist, jag ska resa för det mesta av min resa men jag såg ett vandrarhem som erbjöd arbetsutbyte, ett par timmar per dag i arbetet i utbyte mot en säng (jag skulle inte få betalas). Jag tänker att det kan vara en bra idé att förlänga min resa för ett par dagar men jag vill inte gå emot lagen. Det skulle inte vara min huvudsakliga verksamhet. Jag behöver inte heller ett visum som turist (jag är fransk medborgare).

Jag har försökt hitta information på WWOOF Costa Rica webbplats men förutom att de inte ger visum, gör de säg inte om jag behöver ett visum för arbetsutbyte.

Så jag undrar, kan jag göra något arbetsutbyte (inga pengar mottagna) i Costa Rica som turist?

    
uppsättning Vince 13.01.2015 17:56

1 svar

1

Ja, det är en bra idé att förlänga din resa till en liten kostnad. När jag var i Costa Rica tittade jag på samma sak och jag hittade erbjudanden för att arbeta i utbyte mot boende på denna webbplats: www.workaway.info och www.helpx.net

Och du behöver inte visa eftersom det är som volontärarbete.

Lycka till!

    
svaret ges 15.02.2015 21:44