Kommer 1x4 eller 1x6 brädor spänna 3 fot mellan balkar för en gångbro?

2

Jag har en fotbro, jag vill planera med 1x4 eller 1x6 material. Broen är 3 'bred. Plankarna kommer enkelt att stödjas vid varje ände med 4 "balkar. Kommer en 1x4 eller en 1x6 3 'lång att stödja en 200 pund belastning?

    
uppsättning thomas Sinsical 01.07.2018 19:47

4 svar

3

Brädorna kommer att böjda något hemskt, vilket leder till en obehaglig gångupplevelse. Att binda dem ihop med en ostödd strängare i mitten gör sakerna lite mindre vobbiga. Om bron är kort kommer en X-formad spännbalk mellan balkarna att ge dig mycket bättre stöd med samma utseende.

Jag skulle personligen välja 1x4 om alla andra saker var lika. Tre meter är en riktigt bred spänn för ruttna eller insektsskadade brädor. Att falla genom ett golv hela vägen till höften är roligt för alla som ser det, men inte en upplevelse som jag skulle vilja upprepa. Med en 4 "bräda som du står över spänner du på två av dem.

    
svaret ges 02.07.2018 08:42
1

1x4 kommer att böja mer än 1x6 material. Om det kan stödja en 200 pund belastning är uppe i luften eftersom vi inte har någon aning vilken typ av material du använder. Ekskivor skulle hålla mer än granbrädor som i sin tur kommer att kunna stödja mer än mjuka tallskivor.

En annan sak att tänka på är att ofta en brokonstruktion är byggd med stödbalkarna närmare varandra än brodjursbrädans fulla bredd. Detta har den bestämda fördelen att låta brädorna stödja mer eftersom spänningen mellan strålarna är mindre. Brädorna överhänger något men kan fortfarande stödja lasten nära ändarna. För att säga en 3 fot bred slitbanan låta dem överhänga balkarna med 3,5 tum i varje ände. Om du har 4x4-stolpar som är bultade på sidan av strålen som sträcker sig upp för en säkerhets- / handskena, snabbar du bara om brädorna runt stolparna.

    
svaret ges 01.07.2018 20:07
1

Fem fjärdedelsplattor är mycket mer lämpliga för det spannet, och även det är fortfarande lite lätt. Två-by-decking är mycket bättre.

Oavsiktligt, kör en flytskena ner i mitten och skruva på varje däckskiva med två skruvar. Detta sprider lasten till intilliggande däckskivor och förhindrar det mesta av din flex.

Bottom line är att tryckbehandlade en-brädor är troligtvis dyrare än PT 5/4 decking ändå. Jag skulle verkligen inte använda obehandlade en-by-brädor. De kommer att ruttna och (mer) farliga inom några år.

    
svaret ges 02.07.2018 17:12
1

Allt detta verkar som "opinionsbaserade" svar.

Okej, jag ska ge ett ytterligare "opinionsbaserat" svar. Opens fråga är, "... kommer 1x4 eller 1x6 som är 3" långa stöd 200 lbs.? "

Strukturberäkningar är baserade på "ultimat design" eller "arbetsstressdesign".

När vi använder ultimata konstruktioner (eller fel) beräknar vi sedan en "säkerhetsfaktor" i beräkningarna. Beroende på strukturelementet använder vi en högre eller lägre faktor, (säg: 1,5 för gemensamma golv och 2.2 för kritiska strålar.)

Arbetstressdesign har en säkerhetsfaktor som redan beräknats i ekvationerna.

Tyvärr vet jag inte om en säkerhetsfaktor för "broar". (FIU-brodesigners uppenbarligen inte heller.)

Hmmm ... så, baserat på erfarenhet, skulle jag inte använda något mindre än ett 2x material. Om materialet är cederträ eller lövträ, vilket är bra för utvändigt bruk (men svagare än andra arter) eller om det är tryckbehandlat material (vilket förlorar sin styrka när pumpen är full av tryckbehandlingsvätska), kommer endast 2x material att stödja 200 lbs . (BTW, op sade inte 200 lbs. Per kvadratmeter ... bara 200 lbs. För en 1x4 eller 1x6.)

Alla graderingsregler tillåter också att vissa "icke-kompatibla" material ingår. Så, om du väljer en av dessa brädor, kommer de att misslyckas.

    
svaret ges 02.07.2018 19:50