Can Jag går ombord på en kryssning med sluten slinga till Alaska med ett kanadensiskt samtal med bara ett amerikanskt grönt kort?

6

Jag är en amerikansk fast bosatt och jag bokade en kryssning till Alaska. Det är en sluten loop kryssning börjar och slutar på Seattle, WA. Det har ett stopp i Kanada som är Victoria, Kanada

Jag insåg precis att min hustru löpte ut förra månaden. Jag trodde att det skulle vara okej eftersom hennes gröna kort fortfarande är giltigt. Förra gången vi besökte Kanada hade jag mitt gröna kort och jag tror inte att jag bar mitt pass. Vi kommer att skicka in ett passförnyelseprogram, men jag är inte säker på att det kommer att förnyas i tid.

USCIS-länken säger att människor inte behöver bära ett pass om de är amerikanska medborgare och är på en sluten kretslopp.

I vårt fall är vi fasta invånare, inte medborgare. skulle vårt gröna kort vara bra? Om inte, vad är den slutliga myndigheten som bestämmer om vi kan resa, eller om vi ens kan försöka det?

Kan kanadensiska tjänstemän veta vem som är på skeppet, eller är det bara kryssningsfartygspersonal? Vem har slutlig auktoritet att neka vår ankomst på kryssningen? Vad är det bästa sättet att närma sig situationen?

    
uppsättning Lost 26.06.2017 01:36

3 svar

5

OK, det här är inte ett svar som om det här är hur det fungerar lagligt. Detta är emellertid vad som hände när jag åkte Holland America cruiseline med utgått pass och en giltig GreenCard

 • När vi gick ombord på kryssningsfartyget erkände den officer som var ansvarig för att kontrollera våra dokument att passet har löpt ut men det är bra eftersom det gröna kortet är giltigt och vi kunde gå ombord på kryssningsfartyget utan några problem.
 • Vid avstigning i Victoria,Canada bad de oss att fylla i ett formulär där vi måste tillhandahålla passinformation från en familjemedlem (normalt familjehuvud) och vi lämnade mitt passinformation (som inte löpte ut)
 • När vi kom tillbaka till USA: s officer kontrollerade vi bara vår GC (han kollade passet men störde inte ens förfallodatum på passet)
 • Nu kunde vi vara mycket lyckliga att vi inte mötte mycket skönhet men bara för extra förberedelse jag skrivit ut lite dokumentation som jag hoppas kan hjälpa till:

  Nu är frågan när Holland America Website uttryckligen nämnde att vi behöver passet, varför frågade de inte?

  Först och främst tror jag att de har en mycket generaliserad riktlinje för just-in-case scenarier. Officeren som kontrollerar våra dokument i hamnen är inte egentligen Holland America. Den tjänsteman är antingen CBP eller i vårt fall de anställde ett kontraktsföretag godkänt av CBP. Så den slutliga myndigheten är officer i hamnen som är ansluten till CBP. Utskrift av stödjande dokument hjälper dock

      
  svaret ges 21.07.2017 20:53
  7

  Holland America resedokument säger :

  For Non-U.S./Non-Canadian Citizens:

  You must have and carry a passport valid for six months beyond the duration of your travel. Please carefully verify the existing identification requirements for your particular travel situation. In addition, non-U.S. citizens who have previously been admitted to the United States for permanent residence must carry their Permanent Resident Card (Form I-551), commonly known as a Green Card. Resident aliens not in possession of this must obtain one at the nearest office of the U.S. Immigration Service.

  [...]

  Guests are responsible for verifying and obtaining any necessary travel documents for entry and exit to the countries visited, as these requirements vary depending on the specific port and nationality of the traveler. This includes payment of all costs related to arrangements to obtain entry to the countries you visit. Boarding may be denied or fines levied against those guests arriving at the pier without the proper documentation, and those guests will not be eligible for a refund. Payment of any fines levied is the responsibility of the individual guest. Please note that fees and visa requirements are subject to change without notice.

  Kort sagt måste du ha ett pass giltigt i sex månader bortom resans varaktighet och ett grönt kort med dig om du inte är en amerikansk eller kanadensisk medborgare. Inget undantag anges för fast bosatta att resa utan pass. Det är kryssningsbanans regel oavsett regeringens regler som gör att du kan resa med mindre. Kryssningslinjen är den slutliga myndigheten som bestämmer om du kan gå ombord och det kan göra egna regler om resedokument.

  Du kan alltid kontakta kryssningsrederiet, men om de berättar att du kan resa vill jag ha det skriftligt, och du är fortfarande helt till nåd av personalen i hamnen, som kan vägra dig ombordstigning i alla fall.

      
  svaret ges 26.06.2017 20:29
  3

  Enligt Seattle Times :

  For “closed-loop” sailings such as Seattle-Alaska cruises that depart and return to the same U.S. port, U.S. officials say that a passport or one of the new alternative documents isn’t required — that a birth certificate and government-issued photo ID, such as a driver’s license, are sufficient (those documents are needed to prove both a traveler’s identity and citizenship). However, some cruise lines strongly urge cruise passengers to have passports. So check — and double-check — with your cruise line. (And you must have ID even if you’re not planning to get off the ship in Victoria.)

  Så jag tolkar det eftersom du inte behöver ett pass eftersom din kryssning är "closed-loop". Om det var jag skulle jag ta med det förfallna passet just i fallet. Om du inte kommer ut i skeppet i Kanada borde du inte ha problem.

  Men du bör kolla med Holland America bara för att vara säker.

      
  svaret ges 26.06.2017 15:54