Tips för att sova i en Couchette sovvagn?

7

I september åker jag från London till Sloveniens Alper med tåg. En del av resan är övernattningen från Paris till München, men det är både jag och min resekompis första erfarenhet av sovsofa.

Har några Travel.SE-medlemmar upplevt en 6-våningssäng och kan de erbjuda tips?

    
uppsättning Venture2099 09.08.2014 10:21

1 svar

6

Jag har reste med dessa sovvagnar ganska ofta och det finns verkligen ingen konst till det. Personligen tycker jag att det är ett mycket bekvämt sätt att resa och jag har sällan problem med att sova på dem, tvärtom tycker jag att tågets lilla skakning gör att jag somnar mycket snabbt.

Det finns kanske några saker du kanske vill överväga:

  • Säkerhet: Problemet med natttåg är att de slutar ett tag på slumpmässiga stationer mitt på natten. Det är perfekt för människor att snabbt komma in i tåget, gå in i ett av facken och ta bagaget ut medan människor sover. Av den anledningen bör du definitivt använda båda låsningarna (det finns vanligtvis ett lås i dörren och sedan ett extra lås).
  • Korta sängar. Sängen tenderar att vara ganska kort, vilket kan vara ett problem om du är lång. I det fallet skulle jag rekommendera att du inte tar den översta kajen. Det kan vara mindre utrymme för fötterna på grund av vagnens takvinkel.
  • Om du är rädd för höjder, ta inte den översta kajen. Det kanske låter dumt, men det är ganska högt.
  • Eftersom tåget oftast stannar ett par gånger under natten på järnvägsstationer för att omorganiseras, och det finns starka ljus på järnvägsstationerna, rekommenderar jag att du tar en sovmask om ljus är ett problem för dig.

Men som jag nämnde tidigare är det verkligen inte så mycket. Njut av din resa!

    
svaret ges 11.09.2014 09:53