Tips för att hyra skidutrustning

När du är en nybörjare eller bara testar sporten för att avgöra om den är rätt för dig, är det vettigt att hyra skidutrustning. När du är säker på att du kommer att spendera tillräckligt med tid i backarna för att motivera att köpa skidutrustning (vilket kan vara dyrt) kan du investera i din egen skidutrustning.

Var att hyra

Det finns ett par alternativ för att hyra skidutrustning. Många lokala skidbutiker hyr utrustningspaket. En fördel med att hyra lokalt är att du kan hämta din utrustning i förväg och undvika att vänta i kö på skidbutiken.

Å andra sidan, om du hyr utrustning på orten kan du kanske lagra din utrustning under dagen eller över natten gratis eller mot en nominell avgift.

Du kan också hyra skidutrustning online och få den levererad till ditt hotell eller lägenhet.

Hyra skidutrustning

De flesta hyrespaket inkluderar skidor, stövlar och stolpar. Du bör kunna välja mellan nybörjare eller prestanda. Speciella paket är tillgängliga för juniorskidåkare. Hjälmar kan finnas tillgängliga mot en extra kostnad, som kan vara så låg som $ 10. Den extra kostnaden är väl värt den säkerhet du eller ditt barn får genom att bära hjälm.

Tänk på att när du registrerar dig för ett skidlektionsprogram bör paketet innehålla utrustning som du kan använda hela dagen så att du inte behöver hyra den separat. Du kommer att vara utrustad med allt du behöver före din lektion.

Här är en lista över skidutrustning som finns att hyra:

 • skidor
 • Pjäxor
 • Skidstänger
 • Hjälm
 • Skidjacka och byxor (på vissa orter)

Alternativ för skiduthyrning

Skidåkare kan hyra ett paket eller hyra föremål individuellt. Till exempel erbjuder Deer Valley Resort heldagspaket och endast eftermiddagspaket för juniorer, för nybörjare och till och med för mellan- och avancerade skidåkare. Du kan hyra en hel uppsättning utrustning, endast skidor eller bara stövlar. Hjälmar och stolpar finns tillgängliga separat.

Priser för skiduthyrning

Priserna på hyresutrustning varierar beroende på vilken typ av utrustning du hyr, var du hyr från och hur länge du hyr den. Vissa paket börjar så lågt som $ 20 per dag, medan andra kan kosta $ 50 eller mer. Vissa orter lägger automatiskt till skadeförsäkring för några dollar per dag.

Planera framåt

Planera i förväg och boka din skiduthyrningsutrustning i förväg, speciellt under hektiska semesterveckor och veckosemestrar. På så sätt vet du säkert att utrustningen du vill ha är tillgänglig och redo när du kommer för att hämta den.

Vad du behöver köpa

Du måste investera i skidkläder. Åtminstone behöver du en varm skidjacka och snöbyxor, handskar, ett lager långa underkläder, varma strumpor och skyddsglasögon. Följande är en lista över vad du kommer att behöva bära för att känna dig bekväm i backarna:

 • handskar
 • Goggles
 • Hatt eller hjälmfoder
 • Långa underkläder
 • Skidstrumpor
 • Skidbyxor och jacka
 • Turtleneck och tröja eller fleece

När du börjar, behöver du inte köpa avancerade kläder, men se till att det är varmt och vattentätt. Och investera i skidspecifika strumpor; de är värda pengarna. Fel typ av strumpor kan samlas i dina skidkängor, vilket ger en mycket obekväm dag på skidor.