Effective Light Armor Fighter?

7

I D & D D 4e är det möjligt att ha en effektiv lätta pansar? Jag skulle vilja göra en rapier wielder för estetik men jag vill se till att karaktären fortfarande kan fylla rollen som försvarare.

Metrics for effective:

  • Hög AC (20+ vid 5: e nivån)
  • Bra hitpoints (uppenbarligen omhändertagna av klassen).
  • Bra övergripande försvar
uppsättning C. Ross 27.08.2010 19:31

9 svar

5

Min snabba uppbyggnad av en lätta armour fighter med en rapier ser ut så här på nivå 5:

Str 19 (16 start, +2 människa, +1 på nivå 4) Con 11 Dex 14 (ökar både Reflex och AC) Int 10 Wis 16 (15 till start, +1 på nivå 4) Cha 8 (möjligen byt ut detta med Int, beroende på vilken smak du vill ha)

Jag gav honom gömma rustning +2, en +1 nackdel och en +1 rapier. Hans AC är 21, hans Fort är 22, hans Ref är 18, och hans Will är 17. Du kan vända Wis och Dex för att få 22 AC, 19 Ref, men förlora en poäng från Will; Det är en fråga om smak, tror jag. Han använder en tung sköld. Jag valde ett handvapentalent i stället för Tempest Technique för att du var orolig över AC och försvar; sköldar lägger till både AC och Reflex. Jag skulle också ta Stout Shield för att tillåta skyddsbonusen att gälla även för Fortitude.

En Tempest Technique fighter med en parrying dolk skulle ha AC 20, Fort 20, Ref 17 och Will 17. Samma anteckningar om reversering Wis och Dex gäller.

    
svaret ges 27.08.2010 20:29
7

Det här är ett utmärkt ställe att notera anmärkningsvärt läsbar drakeartikel på " Reflavouring powers "

Med förståelse mellan dig och din DM kan du ringa de flesta klasser "Swashbuckler" och dessutom ha en lämplig stil på slagfältet.

Den bästa ljusspänningsförsvararen är Warden med förmågor som gör det möjligt för henne att använda eller istället för dex för AC. Det är även ganska effektivt att reflavoura klassen för att vara nautisk och rapierbaserad.

Den rapier som en militär ljusklinga, är nu en del av vårdnadshavarens standardkunskaper. De bästa spetsarna kommer att vara livslevande eller vildblod. Tänk på följande:

"Polly var på knäna och andades hårt. En lång gash märkte hennes underarm, men hon leende, för hon visste någonting fienden inte visste: var det finns liv ... det finns hopp! Med en inspirerande rop av glädje, hon förpackade sin tårta skjorta runt armen och svepte hennes rapier tillbaka från däcken. Hennes kamrat i armarna tog sitt hjärta från sin oföränderliga anda och slog tillbaka i kampen "

Mekaniskt är det en andra vind, med en fri överskottsbruk överlämnad till någon annan. Smakfullt finns det inga andar runt.

Warden's Grasp, den rangordnade II av warden:

"Polly grinned, och med en snabb flicka lutade hon en spole rep runt dunce arm och gav en bogserbåt. När han skakade bakåt, lömde en annan flicka spolen tillbaka runt hennes underarm: ett rep var en sådan praktisk sak i en kamp. "

De dagliga formulären skulle vara lite svårare, men samma tema kan lätt appliceras med viss tanke. Skyddet och det svåra terränget i form av vinterens herald kan vara ett rep, eller kanske kan hon ringa på havet i tider av nöd. Kanske var det några antika fynd som hon slog med en rädd delfin.

Sammanfattningsvis är reflavouring kraftfull, fascinerande och kräver tanke. Börja med de mekaniska kraven, se till vilken klass de lättast tillämpar, sedan reflavour som passar dina behov i samråd med din DM.

    
svaret ges 08.12.2010 13:08
5

Flera röster upp för alla som föreslog Tempest Fighters!

Så här skulle jag göra det:

Börja med en Tempest style fighter med high dex. Startförloppet är oövervakad agility (som är +2 AC medan du har på dig tyg eller ingen rustning). En 18 dex får dig till +4.

Styrka jag skulle lämna vid 15. Ja, det är inte bra, men svettar inte det. Ta upp Sure Strike som en vilja om du är concnered. Du måste börja tänka på flankar och bekämpa fördel om du vill spela i den skurkliga sandlåsen i alla fall.

Tempest Fighters får +1 till AC medan de bär två vapen. I själva verket får de två vapenförsvar som en bonusfeat. se till att vapnen du väljer är +3-färdighetstypen (longswords, short swords, etc) för att täcka för den styrka du drabbade.

Så här får du dig till 17.

2nd Level Feat: Parrying Dagger. Parrying Dagger är ett defensivt vapen, så det får dig en annan +1. (Om du väljer människa är det här du vill ha som din bonus på första nivån). Det får dig till 19 AC vid nivå 2 (eller 20 om du är mänsklig). På nivå 4 träffar du 20 AC utan några objekt.

Jag rekommenderar starkt rapier som en nivå 4 feat för stiländamål. Tja, inte bara för stil. Du vill ha Nimble Blade av nivå 6. Rapiers är lätta blad!

Eftersom vi går till 5: e rekommenderar jag Armor Piercing thrust (Encounter 3) och Nimble Bladestorm (Daily 5) - de kedjer av ljusblad och dexbonus.

    
svaret ges 03.09.2010 16:37
5

Om du inte motsätter dig Essentials-fightervarianter kan du prova en Essentials Knight. Eftersom de bara använder melee-basiska attacker (som du kan ändra med ståndpunkter och whatnot), kan du släppa Str och fokusera helt på fingerfärdighet som din primära stat med hjälp av Melee Training.

Du skulle förlora lite på skador (eftersom du bara får lägga hälften av din Dex-bonus till dina attacker, men som oftast uppgår till högst 4 skador på nivå 30). Uppsidan är att du skulle kunna fokusera på Con som en sekundär istället för Str så att du skulle ha bra allsidiga försvar (primärt Reflex / Fort) samt fler ökar än vad du annars skulle ha som Str / Dex jaktplan.

t.ex.. en Level 5 Halfling Knight kan se ut så här med +2 hide, +1 neck slot och en tung sköld (före några feats för att öka andra försvar):

FINAL ABILITY SCORES Str 10, Con 17, Dex 20, Int 10, Wis 14, Cha 8.

STARTA ÖVRIGT SCORES Str 10, Con 14, Dex 17, Int 10, Wis 14, Cha 8.

AC: 23 Fort: 18 Reflex: 20 Kommer: 15 HP: 56 Strålning: 12 Surge Value: 14

Det finns också en rolig skrivning av någon som spelar en halv riddare som dumpar styrka till fördel för dex här: länk

    
svaret ges 18.10.2010 17:05
3
Swordmage passar också räkningen om du inte har något emot den böna smaken. Heck, det skulle inte vara för svårt att reflavor klassen för att avlägsna bulten alla tillsammans. Teleporter till skift, elementär skada på vardagliga, etc.

Som sagt måste jag alltid ha en swashbuckler som anfallare och inte en försvarare. Skurkrollen har många dueliststilar som känner sig mycket swashbuckler-y, så kanske en hybridfighter / skurkare med en dex / str-bygg.

    
svaret ges 27.08.2010 20:24
3

Är det verkligen viktigt att du väljer Fighter för din klass? I D & D 4e är den rapier-wielding swashbuckler bäst representerad som en Rogue (jag skulle säga att Rogue är exakt det). Om du vill vara en orörlig försvarare , är en Swordmage troligtvis din bästa satsning.

Men om du behöver göra ett underperspektiv, bör du noga fråga eggheads på den officiella Character Optimization Board . Verkligen.

    
svaret ges 28.08.2010 03:26
3

Om du vill ha en försvarare med lätta pansar, skulle jag föreslå att du spelar en svärdsvakt. Beviljas, de är en skarp klass, men de har en läderpansar (och eftersom deras attackstat är INT, de har riktigt hög AC) och de har ett enda svärd (de får en bonus till AC om deras off-hand är ledig ). Min svärdstil började med 19 AC (18 intelligens) på första nivån, så det är lätt att bygga en anständig försvarare. Bra prestation för svärdmagasin är Intelligent Blademaster, vilket gör det möjligt för dem att använda INT istället för STR för melee. Beroende på de befogenheter du väljer kan du smaka karaktären så att de verkar mer krigsmässiga än arcane, och om du spelar i en hemkampanj kan du alltid fråga DM om du kan ändra smak.

Om du försöker undvika att träffas på sekundärt försvar, är Superior Defenses (Superior Fortitude, Superior Reflexes, Superior Will) riktigt bra att ta. De skala när du nivån till paragon eller epic nivå och ger en extra effekt, liksom bonusen till försvaret. Den enda fångsten är att du måste ha en 15 i en av de två statistik som bidrar till det försvaret (för Superior Fort, du måste antingen ha en 15 styrka eller en 15 konstitution).

Försvarare har också skicklighet med rustning och läderpansar ger samma bonusar som oöverträffad smidighet, så det är inte nödvändigt att tillbringa en prestation för att ge ytterligare +2 till AC, om du inte vill att de ska ha på dig tyg.

    
svaret ges 25.10.2011 21:11
2

Ett tråkigt men mycket effektivt svar är att spela en riddare från hjältar i de fallna länderna och ta melee träning: DEX. Du skulle då kunna ha ett betydande fokusfokus, utan att det påverkar dina angreppsmetoder. Det skulle kräva mycket mindre reflavouring ansträngning och vara mycket lättare att spela.

Bara du kan bestämma om enkelheten passar dina behov eller inte.

    
svaret ges 08.12.2010 13:10
1

DEX, DEX, DEX. Ju högre poäng, desto bättre undviker bonusen till AC.

Om du verkligen vill komma in i det, har både elvar och halflings en DEX racial bonus, plus deras RP-demeanorer (generellt sett) favoriserar den smidiga duelistfighter arketypen du vill skildra.

    
svaret ges 27.08.2010 20:23