Var det en störning i kraften när Death Star förstördes?

16

Omkring en miljon människor dog när den första Death Star förstördes, orsakade detta en störning i kraften som vad som hände på Alderaan? Om inte vilken figur skulle behövas för att generera reaktionen?

    
uppsättning Rogue Jedi 24.10.2015 12:46

4 svar

14

Jag kommer inte ihåg och kan inte hitta någon hänvisning till en störning i kraften när Death Star förstörs, jag kommer att försöka spekulera lite. Citera Obi-Wan Kenobi:

I felt a great disturbance in the Force, as if millions of voices suddenly cried out in terror and were suddenly silenced.

Vi kan se att han hänvisar till miljontals människor, så sannolikt kan en milas död utlösa en störning. Även om vi vet att störningar i kraft inte alltid händer på grund av massdöd, som det visas i detta Artikel . Kraften ligger faktiskt under alla saker i universum, så det berömda citatet "Jag har en dålig känsla för detta" är faktiskt orsakad av en störning i kraften. Å andra sidan är det uppenbart att en störning kan känna av någon som särskilt stark när den person som dör har viss relation till vem som känner det. Till exempel när Yoda känner av hans meders Jedis död, som utförts i enlighet med Ordning 66, är känslan så stark att man får en så kraftfull mästare på knäna. Så min punkt är: En störning i kraften händer förmodligen i det ögonblicket av någon död, som driver kraften i allt men känns och känns av olika intensiteter av olika människor. Jag kommer då att säga att förstörelsen av Dödsstjärnan verkligen orsakade en störning, som inte erkändes av någon av jedierna på grund av deras relativt låga koppling till olyckorna.

    
svaret ges 24.10.2015 13:49
6

Förutom förlusten av livet. Dödsstjärtlasern drivs av stora Kyber cristals som "resonerar" med kraften. Förstörelsen av dessa skulle sannolikt leda till en "störning" i kraften.

Aldrig inträffat för mig innan dödsstjärnan var i grunden bara en jätte lightsaber

    
svaret ges 27.10.2015 16:18
3

Mitt svar är definitivt ja, eftersom kraften skapas av levande saker och existerar mellan olika delar av Star Wars-galaxen, som förbinder dem. Över två miljoner kända livsformer dödades i en stor explosion. Att släcka livet i en sådan skala skulle säkert orsaka störningar, och vi vet att kraften binder galaxen tillsammans.

Obi-Wan förklarade att, "Kraften är vad som ger en Jedi sin makt. Det är ett energifält som skapats av alla levande saker. Det omger oss och tränger in oss. Det binder galaxen tillsammans ."

Yoda sa, " Livet skapar det , gör att det växer. Energin omger oss och binder oss." Allt liv skapar det, oavsett vilken sida du är på eller något annat.

Han tillade: "Du måste känna kraften omkring dig, här, mellan dig, mig, trädet, berget, överallt, ja, även mellan landet och skeppet." Detta illustrerar att kraften är överallt och kopplad till allt, så en störning skulle resa.

Vem som faktiskt kände att denna störning i kraften inte kan besvaras eftersom den inte var refererad, men jag kan inte tänka varför man inte skulle orsakas.

    
svaret ges 27.10.2015 08:45
0

"All energy from the Living Force, from all things that have ever lived, feeds into the Cosmic Force, binding everything..."

―The spirit of Qui-Gon Jinn, communing with Yoda (Clone Wars: "Voices")

Livsförlusten från Death Star visste orsakat en störning i kraften, men frågan blir som skulle känna kände den.

Obi Wan luras av förstörelsen av Alderaan, men Luke reagerar knappt på det eftersom han är så mycket mindre känslig för kraften än Obi Wan.

De enda två kraftanvändarna vi ser ser faktiskt att reagera på Death Star-förstörelsen är Luke Skywalker och Darth Vader.

Luke känner inte mycket, vilket är otroligt, eftersom han inte kände förstörelsen av Alderaan. (Skulle inte Alderans befolkning faktiskt vara i miljarderna, så även om Luke växer i kraften mellan Alderaan och Death Star-förstörelsen, skulle Death Star-störningen ha mindre omfattning.)

Vaderens reaktion på förstörelsen av Death Star är förståeligt en ångest när han spinner i rymden i sin TIE-stridsflygplan, men kanske Sith drar nöje och makt från destruktiva störningar när det inte är så personligt.

Yoda och kejsaren visas inte i ögonblicket efter explosionen och kommenterar inte direkt deras erfarenhet av det, men det verkar logiskt att anta att de båda känner det innan nyheterna når dem, eftersom de är anpassad till mycket mindre eller mer dispergerade händelser i hela universum (Palpatins kunskap om Luke, Yodas upplevelse av Order 66.)

Kanske som den här delen av den nya Star Wars-kanonen utforskas, ser vi andra tecken mer anpassade till kraften som reagerar på Death Star från fjärran - människor som Ezra Bridger, Kanan Jarrus eller Ashoka Tano som fortfarande kan vara levande under Death Star-förstörelsen - och ha mer konkreta bevis.

    
svaret ges 27.11.2015 03:32