Pulserande vatten och slår av ljud från rör när varmt vatten är på i kranen eller dusch i badrummet

7

Saker jag har gjort:

 • Byte av kran och avstängningsventiler
 • Sätt ny duschpatron (OEM)
 • Vatten kommer från stadens utbud, inte bra. Denna fråga började hända de senaste tre veckorna och jag bodde i huset i två år.

  När jag startar duschen (endast varmt vatten ELLER bland kallt vatten), ELLER starta kran (endast varmt vatten ELLER blanda kallt vatten), trycker varmtvattentrycket plötsligt ner och rören börjar bana.

  Obs! Jag kör inte dusch eller kran samtidigt. Detta sker sporadiskt, inte konsekvent men ofta. Inget slår ljud eller problem i köket. Varmvatten levereras av vanligt varmvattenberedare köpt från Home Depot. Det finns inga arresterare i antingen dusch, kran eller kök och har aldrig varit någon.

  När jag bytte ut patron / kran, gick problemet bort i 5 dagar. Det kom tillbaka idag efter att jag tog en lång dusch (?)

  Bullret är superhögt och jag är rädd att bandet kommer att litterärt riva av en av anslutningarna någonstans.

  ***** UPPDATERING 12/13 - lösning *****

  Jag märkte att det var en rost i kranlopparen när jag skruvade den, och det var en helt ny kran. Detta ledde mig att titta på rören som ledde från varmvattenberedaren till duschen - och hittade några fotar av galvaniserat rör (jag tror det är hur det kallas?) (Tillsammans med korroderad onödig avstängningsventil där) ansluten till koppar Jag tänker att rosten kom från det röret så att vattnet inte flög jämnt och orsakar pulsen ...

  Jag ersatte det få meter gamla röret kör med pex och det löste det! Inget mer rör slår för de senaste par dagarna och flödet av vattnet är jämt och jämnt. Tack alla för din inmatning. Förhoppningsvis kommer detta inlägg att hjälpa någon i framtiden.

  Jag behöver fortfarande ta itu med trycktanken liten läcka men det här problemet har lösts.

      
  uppsättning Kamsu 03.12.2015 20:52

  2 svar

  1

  Detta är ett vanligt problem som kallas vattenhammare. Det är orsakat av resonans i systemet av rör som utgör ditt hem vattenförsörjningssystem. Detta kan orsakas av fångad luft, men kan hända utan det också. du har två lösningar:

  1) installera en anti-vattenhammareavledare. det är en liten doodad som hjälper till att jämna ut pulserna så att du inte får resonansvågorna att springa genom systemet.

  2) gå igenom och mekaniskt fästa rören bättre än de för närvarande är. tyvärr, eftersom de flesta kommer att springa genom färdiga tak och vägghåligheter, innebär det att klippa hål och lappa dem.

      
  svaret ges 03.12.2015 21:03
  0

  Ventilen till expansionstanken är troligen bruten, täppt eller beslagtagen. Du kommer troligen att behöva en rörmokare för att åtgärda det.

      
  svaret ges 03.12.2015 21:07