Varför är Borg annorlunda i Voyager och TNG?

4

När jag tittar på Star Trek: Nästa generationens episod " Jag, Borg " , Märker jag att Borg reagerar annorlunda än Borg i Star Trek: Voyager.

Finns det en specifik orsak till detta?

    
uppsättning Peter 10.03.2015 22:01

3 svar

10

Ett par punkter :

  • Enterprise D mötte först Borg i Q Vem som var stardat 42761.3 (~ 2365 AD) när Q slår Enterprise 7000 ljusår från sin nuvarande position (men jag skulle gissa att det fortfarande skulle sättas i Alpha kvadranten).
  • Företaget D möter Hugh ~ 2368AD går före säsongnumret (inget datum anges)
  • Voyager - även om de är medvetna om dem från Starfleet History, stöter dem inte personligen på förrän Scorpion Pt 1 som är stardate 50984.3 (~ 2373 AD) - 8 år senare eller 5 år senare efter Hugh . Observera också att Voyager är 75.000 ljusår bort i Delta kvadranten , där vi lär oss Borg-ursprung, verkar ha stora flotta och hyperspace-teknik och sannolikt varit ganska glatt att assimilera stora mängder arter / teknik under den tiden - det fanns några ganska avancerade tekniker och arter som Voyager möter som Borg säkert skulle ha älskat.

Så en möjlig förklaring i universum kan vara :

Det är troligt att Borg in Voyager, 8 (eller 5) år i framtiden, i sin hemkvadrant och i stora mängder etc ... skulle vara något annorlunda än en enda Borg-kub som Q introducerade Picard och Enterprise D . Borg-fartyget i I, Borg hade också lidit betydande skador och avskärits från kollektivet.

    
svaret ges 10.03.2015 22:53
4

Väsentligen några skillnader som du ser från borg i avsnittet "Jag, Borg" härrör från det faktum att borgen på företaget är ung, skadad och viktigast avskuren från kollektivet. Separationen från kollektivet verkar påverka varje borg något annorlunda som istället för att förlita sig på bikopsinnet, de måste tänka på sig själva, något de inte har gjort på länge. Episoden överväger också borgarnas humanitära rättigheter, och huruvida det är acceptabelt i krig eller huruvida att ge borgen väsentligen ett virus som skulle infektera hela den andra borgen. Detta är anledningen till att besättningen interagerar med borg "Hugh" mer så då vanligt. När det gäller din sista fråga om utseende och utseende beror det bara på tiden mellan showen, sena 80-talet, till slutet av 90-talet. Även för vissa i universums svar på detta är det någonstans mellan 5-10 år senare när resenären stöter på borgen och vid borgens extrema assimilations- / uppgraderingshastighet är det förväntat att de ser lite annorlunda ut som nyare och bättre tech blir tillgängliga för dem.

    
svaret ges 10.03.2015 22:16
1

Även om de uppgraderar sig ofta är det osannolikt att Borg Cubes så långt ifrån deras hem som de som uppstått av Enterprise (7 000) skulle vara så tekniskt avancerade som de som Voyager stöter på (75 000).

Medan kollektivet har förmåga att kommunicera över sådana stora avstånd betyder det inte att de har materialen att ständigt uppgradera till den tekniska nivå som finns i deras hemland. Så, en Borg Cube så långt hemifrån lägger förmodligen låg prioritet på att spendera resurser för att uppgradera deras drones exoplating och tillbehör.

    
svaret ges 06.02.2018 10:31