Reparera en keramisk diskbänk / emalj och ha perfekt färgmatchning

1

Det fanns ett litet hål i denna keramiska handfat:

ochjagfylldedenmeddenhär "GEB-emaljreparationspasta" . Det fungerar mycket bra genom att blanda hartset och härdaren.

Efter 24 timmar avslutade jag arbetet med sandpapper (med mindre och mindre korn).

Resultatet är mycket bra när du rör det (du kan inte riktigt känna skillnaden), bilden här är efter reparationen.

Det enda problemet är färgen : sinken är vit, men inte så ren vit än hartset.

Jag vet att det förmodligen inte är värt det eftersom sinken kunde bytas ut för billig (och det är gammalt ändå), men jag tar det som en utmaning för att lära sig nya tekniker : skulle det finnas tekniker för att få en perfekt reparation när det gäller färg?

Finns det någon emaljfärg som jag kunde köpa, med olika nyanser av vit?

Jag vet att det är möjligt: Jag såg en Youtube-video där en tandtekniker använde många keramiska färger för att passa perfekt färg med dental protes.

    
uppsättning Basj 13.10.2018 20:22

1 svar

4

Jag är mycket tvivelaktig om möjligheten att "en perfekt reparation när det gäller färg". Kanske borde du helt enkelt fråga "Hur kan jag tona denna epoxipreparatpasta?".

Du kan använda vanliga färgpigment till nyanser av tvådelade epoxier. Använd en platt bräda som en pallett, rör upp några dabs pasta och börja lägga små mängder olika pigment till varje dab. När härdad, jämföra varje dab till ytan som ska repareras tills en nära match hittas. Håll noggrant koll på dabstorlek och pigment som används så att du kan duplicera för den faktiska reparationen.

Detta är en konst, inte en vetenskap. Du kan komma nära med en gång, eller du kan gå igenom 20 "test" -paket med epoxi och 100 (1000?) Dabs pasta innan du får det rätt.

    
svaret ges 13.10.2018 20:49