Vad räknas som "in i en zon"?

3

Det finns många åtgärder som skapar ihållande zoner och har en utlösare för deras effekt bland annat: "... går in i zonen ..." Vad är de saker som kvalificerar sig för att komma in i zonen?

Saker som verkar passa detta skulle vara:

  • Villig rörelse i zonen.
  • Tvångsrörelse i zonen.
  • Teleportera in i zonen.
  • Inne i zonen.
  • Med zonen flyttas för att inkludera torget du upptar.

Räknar någon av de listade som inte med att komma in i zonen och varför? Och finns det några som inte är listade som skulle räkna med att ha gått in i zonen?

Det här är för D & D 4e.

    
uppsättning b33f3r 07.03.2013 22:16

2 svar

6

Varje situation där en varelse slutar att vara i kvadrat A och börjar vara i kvadrat B, där kvadrat B ligger inom zonen men kvadrat A inte räknas som in i zonen. Det spelar ingen roll om varelsen flyttas normalt, flyttades via tvångsrörelse eller teleporterad.

Dessutom visas en annan väg inuti zonen (som vid slutet av en kraft som tar bort varelsen från spel), räknas som in i zonen.

Med zonen flyttad till torget som du upptar, räknar inte som in i zonen: du gick inte in i zonen, zonen gick in i ditt mellanslag.

"Entering" något kräver en förändring av position / plats på den ingående varandens del. Du skriver inte in något genom att stanna stilla.

    
svaret ges 07.03.2013 22:29
3

Om zonen flyttas av någon anledning kommer utlösaren "Entering the Zone ..." aldrig att avbrytas av någon anledning. Om varelsen / målet går in i en kvadrat som ockuperas av zonen kommer det alltid att utlösa "Entering the zone ..." -utlösaren.

Det är viktigt att notera med tvångsrörelse att varelser kommer att göra en räddning mot att komma in i hinderande terräng (t.ex. något slags farligt område, inklusive skadorna) vid den tidpunkt då de skulle komma in. Om de lyckas blir de helt enkelt knackade på torget innan de kommer in i zonen.

    
svaret ges 07.03.2013 23:01