Varför orsakar inte bomben strålförgiftning till Gotham City?

21

Avslutningen till mig är ingen mening.

Batman satte sitt plan på auto pilot som transporterade bomben bort från staden, men de bör påverkas i många år för att komma precis som Hiroshima.

Hur kommer det inte att nämnas människor i Gotham City som lider av strålförgiftning på grund av explosionen?

    
uppsättning steve 28.11.2012 21:04

6 svar

20

Detta är ett intervju med Edwin Lyman, PhD, vetenskaplig chef för Nuclear Control Institute , i november 2001.

Member Question: What are the levels of radiation risk at 10 miles, 100 miles, 100,000 miles from ground zero? How far can the radiation travel? Is that based solely on wind direction?
Edwin Lyman: Well, again one should distinguish between a nuclear weapon attack and an attack on a nuclear plant.
For a nuclear power plant accident, the acute effects I described -- acute radiation sickness with a high chance of death -- would be limited to within 10 miles or less of the accident. This is partly the basis for the choice of 10 miles as the size of the emergency planning for U.S. plants. However, the plume would be carried by the wind and depending on atmospheric conditions could contaminate a large area and even hundreds of miles downwind there would be some significant contamination. This was seen after the Chernobyl accident, where large sections of Northern Europe did receive significant contamination and the aftermath was detectable all around the northern hemisphere.
The range of effects from a nuclear weapon is very strongly dependent on its yield and whether it was detonated on the ground or at some height above the ground. If we take the example of a terrorist crude nuclear device, let's say one-tenth or one-fifteenth of the Hiroshima yield (which would be about a 1,000 tons of TNT equivalent), the blast affects would be fairly limited in range, probably to less than one mile.
The direct radiation effects would be felt considerably farther and fallout would travel hundreds of miles, and that would be directly related to atmospheric conditions and wind direction. So, the extent does depend on a lot of factors, but the ultimate effect could be felt tens or hundreds of miles away. However, the farther one is from the site of detonation, the more time there is to take countermeasures.

Bombten i The Dark Knight Rises var inte en "bomb" exakt. Det var en kärnkärna byggd för en reaktor, omvandlad för att användas som en bomb av Bane och hans anhängare.
Bruce Wayne har 2 minuter att flyga "The Bat" från Gotham. Även om det var ord som sagt mellan detta och när han faktiskt kom i cockpiten, låt oss bara anta att han hade 2 minuter.

BATMAN: Two minutes. I can fly it out over the bay...

Den här artikeln säger att "The Bat" flygsekvenser gjordes av helikoptrar, så vi kan uppskatta Batens hastighet med det.

Enligt Wikipedia nådde den snabbaste helikoptern (kontrollerad 11/28/2012) 250 km / h i 1986, eller lite över 4 miles per minut. Med modern teknik och resurserna från Wayne Enterprises och med målet att bygga ett flygplan, inte en stor flotta kostnadseffektiva flygplan, tror jag att hastigheten skulle kunna gå lite längre.

Jag är inte övertygad om att Batman kunde bära kärnkärnan tillräckligt långt under den tid som föreskrevs för att förhindra skadan. Vi har inte riktigt tillräckligt med information om kapaciteten i "The Bat" eller detaljerna i kärnkärnan som avbildas i filmen. Det finns också andra faktorer som bestämmer hur långt strålningen kommer att resa (och under vilken tid) och jag vet inte hur kraftigt kärnkraftfall har undersökts. Jag tycker att detta bara är något vi måste acceptera som en "given" för filmens syfte.

Slutligen slutade filmen strax efteråt, så det kan mycket väl vara lite strålförgiftning som bara inte visades.

    
svaret ges 28.11.2012 21:47
4

Jag tror att det ultimata svaret på denna fråga är: film magi. Filmer är kända för att böja fysikens lagar för att möta deras behov, Batman är inget undantag.

Se till exempel hur svårt det var för bat att ens lyfta bomben upp, än mindre flyga snabbt med den. Han kunde inte ha fått bomben mycket mer än ett par miles ut i vattnet innan det blåste upp.

    
svaret ges 29.11.2012 17:26
4

Filmen nämner att det är en 4 megaton NEUTRON-bomb. Min förståelse är att i en typisk kärnteknisk kärnanläggning, ca. 95% av den frigjorda energin är kinetisk (blast) och 5% radiativ (hög energi neutroner). I en neutronanordning är det mer som 50% för var och en. Med andra ord kommer en neutronbomb av samma utbyte att avge mer av sin energi i form av dödlig strålning och mindre som sprängpotential jämfört med sin fission motpart. Observera att dessa typer av bomber blivit flirtade med årtionden sedan på grund av deras förmåga att döda levande organismer samtidigt som de gör mycket mindre skador på infrastrukturen.

Hur som helst ... om vi antar att Batman programmerade batten att gå ut till havet och explodera i en låg höjd, skulle detta ha resulterat i en mindre sprängradie. Och om vi antar att han hade tur och de rådande vindarna var riktade utanför kusten, kunde den övergripande effekten på Gotham ha varit minimal eller obefintlig.

Lägg till här ett skott av "suspension of disbelief" och jag kan njuta av det vi såg i TDKR ...: -)

    
svaret ges 06.11.2013 20:14
2

Eftersom det var en neutronbomb, inte en kärnvapen. Neutronbomber släpper ut mindre energi i en explosion än kärnbomber, så medan explosions- och strålningsnivåerna är betydligt mindre än en nukleär, frigör neutronbomber en större andel av sin energi i form av strålning och över ett mycket mindre område.

Det är därför, i Batman, inte skadas Gotham av explosionen: som en neutronbomb, den hade ett mindre spräng- och strålningsområde än en kärnvapen med motsvarande tonnage. Från några miles borta skulle effekterna av en neutronbomb vara minimal. Helvete, det var det de var avsedda för, förmågan att skada med strålning utan att sprida effekterna för långt och långt.

    
svaret ges 03.09.2015 19:18
1

Det är en fusionsreaktor, vilket innebär att det helt enkelt smälter olika vätejoner för att skapa helium. Det här är förstås en lekman förklaring, men vad det betyder är att det inte finns någon nukleär nedfall. Sök kärnfusion för mer information, särskilt skillnaden mellan fusion och fission.

    
svaret ges 05.09.2013 05:49
1
På en punkt hävdar han att det är en 4 Megaton-atombomb, att bomben borde kunna förstöra byggnader med en radius på 15 mil, även utanför det skulle det finnas en sprängvåg. Baten ska vara för en stadsmiljö som inte är avsedd för fart, men förutsatt att den kan matcha den bästa helikoptern (som Padenton sa) det kunde bli 6 miles away (han hade bara en och en halv och en halv minut) 6 miles från 59: e st. bron ligger strax över toppen av ön. Bomben skulle ta allt från Richmond till Bronx till Essex. 10 miljoner + döda.

    
svaret ges 29.12.2012 02:31