Need hjälp att förstå köp av magiska föremål

5

Jag har en väldigt svår tid att förstå mekaniken för detta med avseende på magic item tillgänglighet.

Jag är i grunden förvirrad av det här avsnittet,

There is a 75% chance that any item of that value or lower can be found for sale with little effort in that community. In addition, the community has a number of other items for sale. These items are randomly determined and are broken down by category (minor, medium, or major). After determining the number of items available in each category, refer to Table: Random Magic Item Generation to determine the type of each item (potion, scroll, ring, weapon, etc.) before moving on to the individual charts to determine the exact item. Reroll any items that fall below the community's base value.

Jag får inte det här. Kan någon förklara det på ett mer nybörjare vänligt sätt?

    
uppsättning Nerevar 01.05.2014 01:32

2 svar

7

Dessa regler säger i grund och botten att du har en 75% chans att kunna köpa något magiskt objekt vars värde är lägre än basvärdet för uppgörelsen. Dessutom rullar GM upp ett antal mindre, medelstora och stora magiska objekt som listade på bordet, vilka också är tillgängliga för köp. Dessa bonusposter måste alla ha ett högre värde än avräkningens grundvärde.

Jag kör igenom ett exempel, för att förhoppningsvis göra detta lite tydligare.

Xylitol trollkarlen kommer in i uppgörelsen av Sugarfree, en stor stad. Han vill köpa ett antal magiska föremål. Speciellt vill han köpa en Potion of Cure Light Wounds, en Headband of Vast Intelligence +2 och en rulle av Magic Missile.

Potionen är värd 50 gp, och rullningen är värd 25 gp. Eftersom basvärdet av uppgörelsen är 2000 gp, är båda dessa poster potentiellt tillgängliga. Xylitol (eller hans GM) borde göra 2 procentilullrullar, var och en med 75% chans att lyckas. Om den första lyckas, kan Xylitol köpa drycken. Om den andra lyckas, kan han köpa rullningen. Om antingen misslyckas, kan Xylitol inte köpa objektet vid denna lösning vid denna tidpunkt.

Huvudbandet är värt 4000 gp, vilket ligger över förlikningens basvärde. Det enda sättet att Xylitol kommer att hitta denna vara här är om GM rullar upp det slumpmässigt.

Vid denna tidpunkt bör GM använda Random Magic Item Generation att rulla upp 3d4 Minor, 2d4 Medium och 1d4 Major magiska objekt. Om GM-enheten rullar upp några objekt som har ett värde under 2000 gp (basvärdet för uppgörelsen), ska dessa objekt rullas om tills alla dessa objekt är värda mer än 2000 gp.

De produkter som GM-valsen är tillgängliga för köp direkt. Om huvudbandet råkar vara på listan över objekt som rullas, kan Xylitol köpa det. Annars måste han lämna och hitta en annan avräkning för att köpa den på.

    
svaret ges 01.05.2014 02:07
3

Tillgänglighet till inköp

Det här är en uppsättning regler för att bestämma vad som finns att köpa i samhället, så att din fighter inte bara kan vandra in i en by och hitta en exotisk Boartooth Cutlass +3 Flaming Wounding som sitter där bland de gamla ostarna och dire kex.

Det mesta av det här stycket förklarar i grunden hur du går slumpmässigt med att generera extra eller "konstiga" objekt som är till salu baserat på samhällsstorleken. De udda jobb som du tycker är över den normala "prisgränsen" för det samhället.

Den använder de slumpmässiga tabellerna av magiska objekt, som sorteras i mindre magiska objekt, medelstora magiska objekt och så vidare.

Tanken är att du rullar ett antal gånger på de tabellerna för att bygga en lista över tillgängliga magiska objekt, omdirigering om du får objekt som är för låga.

Den första delen av stycket säger att det finns en 75% (dvs 3 av 4) chans att du hittar något föremål som ligger under ett visst pris (det finns en tabell över priser per gemenskapsstorlek) i det samhället .

Så vad händer är, spelaren går "Jag vill köpa en Bull's Strength +4 bälte" och du går okej, det ligger inom prisklassen av vad som är tillgängligt, så rulla en d4, rulla inte en 1 "och då går han okej och får en 3 och då är den i en butik i staden, det är till salu där.

Om bältet är för högt får du se listan över magiska föremål som du rullade som ligger ovanför priset (den slumpmässigt genererade en du gjorde för staden) och om bältet finns där kan han fortfarande köpa Det. Om det inte är så dåligt. Om någon letar efter dyra magiska saker i staden kan du visa dem listan över vad som är tillgängligt (igen, detsamma som du slumpmässigt genererade).

    
svaret ges 01.05.2014 02:07