Can Jag använder min dusch medan injektionsmassan härdar?

2

Jag recaulked bara mitt främre bad och oavsiktligt popped lossa en kakel i processen. Jag installerade om kakan igen och lät den ställa in innan jag fogade. Jag har just avslutat fogning av kakel, och jag läser på interwebs du borde tillåta injekteringen att bota i minst en vecka före tätning, men undrade om det var okej att använda duschen i tiden.

Om jag tillåter grout att ställa in för en dag, är det ok att använda den duschen medan fogmassan botar? Jag vet att du ska hålla injekteringen från att torka ut ...

Den nya injekteringen sträcker sig bara ut några flisar från hörnet och ligger på sidan med duschhuvudet, så det blir inte heller väldigt vått. Hoppas att någon skulle kunna relatera sin erfarenhet (er) - jag är definitivt en kakelobjekt.

    
uppsättning kkeilman 23.10.2010 03:37

4 svar

6

Allt du behöver göra är att låta injektionen torka innan den blir våt. Instruktionerna bör berätta hur länge. Som du och andra har påpekat torkning och härdning är separata saker.

Medan du kan använda duschen efter att injektionen har torkat kan du behöva lämna den för en dag eller två efter det att den har botats före tätningen. Du vill inte försegla någon fukt i.

    
svaret ges 23.10.2010 13:57
4

Ja. Använd duschen, men ge den 24 timmar till torr / härd / set .

Som med alla portlandcementprodukter är det en bra idé att hålla det fuktigt medan det härdar, eftersom härdningsprocessen handlar om att hydrera cementmolekylerna (dvs bindning med vatten).

Undvik högtryckssprutor, och eventuellt nötning, men vatten som löper ner kakelväggen kommer att bli bra.

Låt det torka noggrant före tätning.

    
svaret ges 22.07.2011 19:00
0

Vad handlar det om att försegla vatten i med tätningsmedel? Kvalitetslösningsmedelsbaserade genomträngande tätningsmedel är ånggenomträngliga, vilket innebär att vattnet kommer att avdunsta ut ur injektionsmassan när det härdar / torkar / härdar. Tätning efter första uppsättningen (24 timmar) kommer att fungera som Gore-Tex; fukt avdunstar, men kommer inte att suga in igen.

    
svaret ges 21.03.2013 02:15
0

Efter att ha satt ny Grout måste du vänta i 16 timmar innan du stör det. Härdningen tar lång tid (en månad eller längre). För full styrka, måste du hålla injekteringen våt åtminstone i 3 dagar. Att låta injekteringen torka om 3 dagar är inte en bra idé. Vanligtvis måste du tappa det i 3 dagar. Därför är det ok att använda duschen eftersom det kommer att ge den behövde fukt utan någon skada.

    
svaret ges 01.01.2018 05:04