Finns det ett sätt att inte stanna kvar med stavningsnivåer när du spelar Pathfinder Sorcerer?

4

Min favorit D & D 3,5-tecken var en koboldtrollare. Den använde större drakonisk rite of passage från Webförbättring - i grund och botten var han spellcasting som om han var en nivå högre sedan han fick sin femte träff tärning. På det sättet fick han nya spellnivåer på ungefär samma gång andra spellcasters i festen.

Jag hoppas att spela Pathfinder-kampanj snart. Och det kommer att finnas andra spellcasters i festen. Mestadels spellcasters, faktiskt. Jag gillar inte att vara en stavningsnivå sent. Det betyder att när jag får lite stavar har partiets trollkarl redan spelat med dem ibland. Det tar bort min känsla av underverk och upptäckt. Och tar bort min strålkastare på ett sätt.

Finns det ett sätt att få liknande fördelar med den riten i Pathfinder, enligt reglerna? Jag kommer säkert att fråga DM om att jag ska använda något material från Races of the Dragon och Web Enchancemnent, men Jag vill veta om det finns Pathfinder-sätt att undvika denna fördröjning. Enligt reglerna.

Obs! Jag bryr mig inte om balans med icke-hjul, eftersom det förmodligen inte kommer att finnas någon i vårt parti ändå.

    
uppsättning Mołot 27.01.2017 10:59

2 svar

4

Det är inte, och sannolikt kommer det aldrig att bli. Paizo hade möjlighet att åtgärda detta misstag när de först släppte Pathfinder, men de gjorde inte det, vilket innebär att de måste vara under intryck av att denna fördröjning är lämplig. Tyvärr är de fel, om det och många andra saker (de förstår verkligen inte sitt eget spel så bra, och de verkar inte så mycket omhändertagna). Att eliminera den förseningen är steg ett för att rätta till obalanser mellan beredda och spontana spellcasters . Men de har en allmän politik som blint insisterar på att kärnan är balanserad och vägrar att erkänna eventuella fel i det, så allting vid denna punkt som löser situationen skulle vara emot den politiken.

Det sagt är det helt möjligt att gå för långt. Races of the Dragon hade den drakoniska riten av passage, vilket var bra, men det hade också den ytterst missbrukbara Dragonwrought-feat som ... borde förmodligen undvikas, eller åtminstone används minimalt. Till exempel använder Dragonwrought för att ta loredrake, och avancera flera nivåer förbi guiden i spellcasting. Webbenförbättringen är bättre; Den större drakoniska riten av passage var en obnoxious prestationsskatt, men det fanns åtminstone (och var inte absurditeten hos loredrake), och nätförbättringen hade också omskrivningen av koboldrasen som var ganska bra. Så enkelt att importera 3,5 material i detta ämne är inte nödvändigtvis ett bra val heller. En del av det är bra, och lite av det är dåligt.

Min rekommendation är att trollkarlen (och liknande) spellcasting ändras så: på alla nivåer men 1: a, 2: e, 3: e, 19: e och 20: e, deras spellcasting är vad de brukade få en nivå senare (så 4: e fungerar som 5: e till och så vidare). På dessa nivåer, se denna tabell:

\ begin {array} {c | c} \ text {Nivå} & 1 ^ \ text {st} & 2 ^ \ text {nd} & 3 ^ \ text {rd} & 4 ^ \ text {th} & 5 ^ \ text {th} & 6 ^ \ text {th} & 7 ^ \ text {th} & 8 ^ \ text {th} & 9 ^ \ text {th} \\ \ hline 1 ^ \ text {st} & 3 & - & - & - & - & - & - & - & - \\ 2 ^ \ text {rd} & 4 & - & - & - & - & - & - & - & - \\ 3 ^ \ text {rd} & 5 & 3 & - & - & - & - & - & - & - \\ 19 ^ \ text {th} & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 5 \\ 20 ^ \ text {th} & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 & 6 \\ \ End {array}

Detta resulterar i en mjukare progression och större balans mellan spontana och beredda hjul. Det stänger inte helt mellanrummet mellan de två, men det bidrar väsentligt. Om du letar efter fler förbättringar, se diskussionen som jag länkade ovan.

Om du gör det, är du bättre än 3.5 eller Pathfinder. Den större drakoniska riten av passage fungerade, men det var obskyrt och kobold-only; det finns ingen anledning till det. Det blev också en obligatorisk prestationsskatt att spela trollkarlsklassen bra, vilket igen är det ingen anledning till det.

Slutligen, en sista notering på balans: Denna ändring förbättrar balansen mellan trollkarlen och trollkarlen och liknande spontana / förberedda par. Men spontana spellcasting klasser på nionde nivåer är några av de mest kraftfulla i spelet - verkligen bara slagna av 9: e nivåens beredda spellcasting-klasser. I själva verket borde båda av dessa troligen vara nere. Detta svar tar inte upp det, eftersom det är ganska svårt att göra det.

    
svaret ges 27.01.2017 13:52
3

Du kan inte genom att följa reglerna.

Det finns balansskäl bakom detta

Sorcerers ska kompensera sitt senare förvärv av stava med mer stavningar per dag. Spelet är tänkt att vara balanserat * så att något som skulle få dig att förstå en nivå före skulle göra dig kraftfull som en högre nivå på en nivå.

Du kan prova en annan klass

Beroende på vad exakt du tycker om trollkarlen kan du hitta den i en annan klass som inte kommer att drabbas av denna "lag" eller kommer att ha en annan stavlista från guiden. Prova häxan till exempel. Du kommer att ha samma stavminnesmekaniker som trollkarlen (vilket innebär att du får dina stava på samma gång) och som en bonus får du unika förmågor (hexes) och olika stavar han aldrig kommer att ha eller har på högre nivå (som skänker förbannelse till exempel).

Jag spelade en lång kampanj (lvls 1-16) med en kobold häxa, och som fan av magiska saker tyckte jag verkligen om det.

Kanske är det inte så illa

Om du verkligen vill fastna på en trollkarl kanske du inte behöver oroa dig så mycket. Jag är inte säker på hur snabbt du ska få nivå men det är ganska sällsynt att en spellcaster redan gjutit alla nya intressanta stavar tillgängliga bara en nivå efter att han fått tillgång till dem. Det ska finnas nya stavar för att alla ska kunna upptäcka, till och med en nivå senare, och som du kan skräpa dem galen när trollkarlen har använt sin enda enda stavning för den dag du kommer att få din strålkastare.

* Många argumenterar för att spelet är dåligt balanserat. Jag förespråkar inte för en sida eller den andra, men om du anser att reglerna är obalanserade är de enda lösningarna att ändra dem / fråga din GM om att ändra dem vid bordet, att spela med ett annat system eller att acceptera balansen är inte det dåligt.

    
svaret ges 27.01.2017 12:32