Can en fighter använder sin sköld som ett improviserat vapen förutom en vanlig attack?

8

Kan en nivå 3-fighter använda sin sköld som ett improviserat vapen och attack med hjälp av sina bonusåtgärder ovanpå deras vanliga attack?

    
uppsättning Richie King 07.07.2016 10:17

2 svar

16

Ja, du kan använda din Shield som ett improviserat vapen

Skadorna skulle vara 1d4 plus din styrka bonus, attack din styrka bonus utan din kompetens bonus.

Nej, du kan inte använda det dessutom

Eftersom det inte är ett ljust vapen, kan du inte attackera med något annat vapen i den vända om inte du har Dual Wielder feat.

Vad du kan göra

Om du tar Dual Wielder och Tavern Brawler, kan du attackera med en sköld med hjälp av en bonusåtgärd och lägga till din kompetensbonus för attackrullen.

Vad du ska gör

Ta Shield Master-prestationen, få bättre DPR (fördel på attacker, plus Dueling Style) och bättre kontroll, till hälften av priset (spenderar bara en prestation).

    
svaret ges 07.07.2016 10:32
1

Använd skärmen - Nej

Om du har på sig skölden (du har spenderat 1 runda donering och du får AC-bonusen) kan du inte använda den som ett improviserat vapen, som det nu bärs, inte uthärdat.

I det här fallet är en sköldbalk densamma som en uppstoppad spark eller en häftklump eller en hjälmad headbutt - det är en obevakad attack.

Om en GM reglerar att en sliten sköld är ett improviserat vapen, gör 1d4, då måste de också regera att det här är en armor, kläder, handskar, stövlar och så vidare. Det är enklare att styra att "slitna föremål är rustning, inte vapen" och "bära föremål är vapen, inte rustning". Skillnaden är att bära saker kan plockas upp och tappas med en fri handling men slitna föremål kräver åtgärder för att göra och doff.

Ytterligare bevis på att pansar och vapen är separata: Om en karaktär bär pansar om att de inte är skickliga i då drabbas de av straff (Basic Rules, sidan 44) men om en karaktär har ett vapen är de inte skickliga i då lider de inte påföljder.

Bär skyddet - ja

Om du just har valt skärmen och använder den för att slå någon kan du använda den som ett improviserat vapen (det skulle likna ett vagnhjul som nämns i Basic Rules). Du kommer att attackera utan färdighet (om du inte har Tavern Brawler-prestationen). Det gör 1d4 + STR bludgeoning skada.

Tvåvapenstridighet

I båda fallen är skärmen inte ett vapen, så två vapenstrider gäller inte.

Jag skulle bestämma att det andra fallet kräver två händer, så att två vapenstrider definitivt inte skulle gälla.

För att klargöra är min läsning att ett improviserat vapen inte räknas som ett "vapen" för funktioner som säger "När du attackerar med ett vapen ...". Errata för obevakade attacker har klargjort att även om obevakade attacker innebär att man gör ett melee vapenangrepp , är de inte vapen eftersom obeväpnade inte visas på (errata) vapenbordet.

Om du bestämmer att improviserade vapen i allmänhet är "vapen" måste du bestämma för varje vapen om det är ljust, tungt, tvåhänt, kastat osv. Det här är så att du kan svara på frågor som " Går det bra vapenskyddet på att slå någon med ett vagnhjul? " och "gäller två vapenstrider när jag har en stol i ena handen och en stor bok i den andra?".

Observera att om du bestämmer att en sköld är ett vapen, tillåter duellstriderna inte att använda en sköld, motsägelse Crawford .

    
svaret ges 08.07.2016 00:17