Varför publiceras lådkortsnummer?

8

Varför blir alla "box office sales" publicerade? Är det en vanlig sak? En marknadsföring knep? Har de liknande för TV (bortom betyg)? Jag ser bara vinst för videospel som listas för offentligt ägda företag. Detta har irriterat mig nyligen av någon anledning.

Det verkar ganska troligt att de officiella "box office" -filmerna bara är de som stöds av några stora företag inom branschen och har en "fångenskap" publik, eftersom det finns ett privat företag som betjänar dessa "officiella kassakontor" och om du inte är en del av klubben ignoreras du. Det verkar som om de flesta inte släpper ut information om postkassans kontorsvinst, till exempel licensiering eller merchandising ... så varför kassakontonummer.

Har någon någon inblick i detta? Normalt finns det ingen bra anledning (och många dåliga) att dela dina företags finansiella detaljer med någon, såvida det inte behövs.

    
uppsättning RobC 03.12.2014 07:52

3 svar

8

Jag har jobbat inom filmdistributionsbranschen de senaste 15 åren och hanterar dagbokskassanummer.

Det finns företag som spårar biljettförsäljningen på biljettförsäljning via biograf på uppdrag av distributörerna (studior och oberoende). Marknadschefen just nu är Rentrak som betjänar majoriteten av marknaderna runt om i världen, men det finns också andra företag, vanligtvis i mindre länder / regioner (t.ex. MaccsBox i Holland).

Distributörerna får sina grosses dagligen (eller timme / lever i avancerade marknader), kolla dem och publicera dem sedan till "Trades" (Variety, Deadline, Hollywood Reporter, Box Office Mojo etc). Dessa nummer publiceras för att locka till sig publicitet för filmen, gjutningen och studion. Många gånger är dessa kassakontor grosses inte ens aktuella, men uppskattade totals under en viss tidsperiod. Om du till exempel besöker Variety-webbplatsen eller Box Office Mojo på en söndag kommer du att se de förväntade grossesna för helgen, inklusive uppskattningar för den söndagskvällen.

Förresten är dessa nummer offentliga eftersom studiorna / biograferna är överens om att göra dem offentliga. Det finns länder där vissa distributörer inte avslöjar sina resultat (t.ex. Israel). Rentrak och de andra datainsamlingsbolagen kan bara avslöja vad de har tillåtit att avslöja. Variety, Deadline Hollywood, Hollywood Reporter, Box Office Mojo etc avslöja bara de data som de har fått av studiorna / distributörerna.

Det är intressant att notera att kassakontot Totalt är inte riktigt vad en studio får från en film. Studionens sanna intäkter är en procentandel av det totala bruttokontoret, vanligtvis mindre än 50%. Den verkliga intäkten av film diskuteras aldrig offentligt. Det är även olagligt på många marknader för distributörer att utbyta sådan information.

Biljettinflationen garanterar att vi fortsätter att bryta rekord och hävda imponerande rubriker i branschen. Några marknader, som Frankrike, avslöjar bara intaganden (antal sålda biljetter), inte kassakontoret brutto. Cyniker i branschen föreslår att vi alla ska använda antagningar istället för box office, för att verkligen följa prestanda. Men vem kan även slå Gone with the Wind ? :)

    
svaret ges 06.12.2014 10:15
4

Tja en tydlig anledning till att göra box-office-nummer offentligt är marknadsföring. Goda siffror bidrar mycket till att bygga produktionsstudios märkesnamn. Om en film från en viss studio gör enorma vinster, kommer släpvagnen för sin nästa film att öppna med raderna "från skaparna av ..." eller "från studion som tog dig ...".

En filmns framgång är baserad på tre viktiga parametrar:

 • kritiskt erkännande
 • utmärkelser som den vann och
 • intäkter från kassakontor som samlades in
 • Bra Box-Office-nummer är oerhört viktigt för ett studio-märkesnamn.

  Vem skulle vilja arbeta med en studio vars filmer bombarderar på box office och Vem skulle inte vilja arbeta med en studio vars filmer är record-breakers?

  Det hjälper också en film som körs i teatrar. När folk ser att sådan och sådan film har gjort miljoner i 2 veckor, skulle det definitivt göra dem till teatrarna. Mer i händelse av internationella utgåvor där release datum är olika.

      
  svaret ges 03.12.2014 08:56
  2

  TL; DR:

  Numren publiceras eftersom de är offentliga - de är tillgängliga för alla som är villiga att betala en kommersiell avgift.

  Det finns många anledningar till att människor vill veta detta, till exempel för marknadsföring och att veta vilka filmer som ska sändas och när.

  Långt svar:

  Till en början verkar din fråga vara ett felaktigt antagande . Du säger att det normalt är dåligt att dela med dig av dina finansiella detaljer, om du inte behöver: men när det gäller kassakontoret är dessa företag inte dela finansiella detaljer - andra företag är.

  När vi hör hur bra en särskild film har gjort på sin öppningshelg, kommer inte den här informationen från filmens skapare eller distributörer. Det kommer från box office tracking företag. Detta gör fullständig mening. När allt kommer omkring betalar du inte Warner Bros direkt för att se en av sina filmer. Du betalar dem indirekt, ger dina pengar istället en biograf, ett sändningsföretag, en butik eller något liknande.

  När det gäller öppningsveckorna på kassakontoret blir det till exempel en biograf. Det finns då företag, som Box Office Mojo och Cinema UK , som samlar denna information genom att följa biljettförsäljningen. De släpper sedan denna information, kommersiellt, till både filmskaparna (som sedan lär sig hur bra de har gjort) och till någon annan part som är intresserad. Således släpper ursprungliga företagen inte ut denna information. Det är de dataanalysföretag som är.

  Det här är exakt samma sak för saker som Official Charts Company i Storbritannien, som sammanfattar all musikförsäljning varje vecka. Det tittar helt enkelt på alla nedladdningar, inköp etc. som har gjorts. Detta är oberoende av musikens etiketter.

  Så jag skulle argumentera för att svara på den största delen av din fråga - numren offentliggörs eftersom de är allmänt tillgängliga .

  Det finns dock definitivt andra skäl varför den här informationen har blivit så populär:

 • Såsom hur kritikrecensioner är viktiga för många biografister för att avgöra om de kommer att tycka om en film, tycker några fans om att känna till en filmens kassakontor. Om en film fungerar dåligt, så kommer det lite av. På samma sätt, om en film har varit ute i några veckor och fortfarande kör högt, är det antagligen mer tilltalande.

 • Det ger bra marknadsföring för filmer. Filmstudior kan använda den här informationen för att verkligen publicera sin film ("andra älskade det här, så vill du!"). Som @Ankit kommenterar kan de också använda detta i framtida annonseringsavtal.

 • Det gör det möjligt för biografkedjor att spåra hur populära filmer är. Om bevis växer att filmens popularitet sjunker, kan beslut fattas om att ta bort filmen landsomfattande eller behålla den på bara vissa platser. Om bevis visar att en viss film är mycket populär vid en viss tid på dagen, kan en biograf använda denna information och ändra sin egen schemaläggning av filmen till den mer föredragna tiden.

 • svaret ges 03.12.2014 11:44