Lot av sprickljud på vinden

0

Jag köpte ett hus för ungefär ett år sedan och sedan dess har det skett massor av sprickljud som kommer från vinden. De låter som termisk expansion ljud, men de händer hela dagen och natten, i vilket väder eller temperatur som helst. Jag märker dem mest i sovrummet. När det händer är det aldrig bara en pop, det är 3-4 bakåt och de verkar som om de är i linje, som bruset rör sig över taket. Det händer flera gånger om dagen, ibland inom samma timme. Det finns inga sprickor i gipset som skulle indikera strukturella problem, men det här är mitt första hus, så jag är inte exakt säker på vad jag ska leta efter. Är det något jag borde få kolla ut?

    
uppsättning ConditionRacer 01.04.2016 05:03

1 svar

2

De kunde helt enkelt vara termisk expansion och sammandragning, försenad på grund av den stora värmekapaciteten hos ett hem. Det tar ett tag för solförstärkningen som har blöt in i en vind, som exempelvis ska släppas ut.

Jag skulle ställa ut din loft Columbo-stil och ge den en bra lyssna och känna. Chansen är att det inte är tecken på strukturella problem, men det är verkligen en irritation.

    
svaret ges 01.04.2016 05:07