Can Jag får en kortvarig schengenvisum i Frankrike och reser till Rumänien för ett par dagar?

1

Jag är en indian och planerar att delta i en konferens i Paris. Jag tänker stanna i Paris för min längsta längd. (9 nätter). Jag planerade sedan att resa till några platser i Schengenområdet innan jag åkte till Rumänien för att besöka en vän. Mitt returflyg är från Budapest tillbaka till Indien.

Jag har aldrig reste i Schengenområdet tidigare. Skulle det vara möjligt för mig att få en kortvisare Schengenvisum i Frankrike för att resa utanför Schengen och återvända till det?

Om jag kommer tillbaka till Budapest bara för att gå ombord på flygningen, skulle det fortfarande vara en bra anledning till att ambassaden skulle utfärda mig en visering med flera viseringar?

    
uppsättning Bhargav Ponnapalli 03.04.2018 20:07

1 svar

2

Det här är användarfallet som visningen av två-inlägget ska lösa, så om du presenterar hela din resplan (inklusive Rumänien och retur via Budapest) i din ansökan till franska konsulatet, de borde vara villiga att utfärda en visering med två viseringar som tillåter vad du vill göra.

Observera dock att om din returresa är med flyg från, säg att Bukarest med bara en kort överresa i Budapest med ditt bagage kontrolleras, kanske du inte behöver gå in i Schengenområdet på vägen tillbaka alls, och då räcker det med en engangsvisum vad gäller Schengen. Detta kommer att bli inte till din fördel, för då skulle du behöva en separat visum för Rumänien, medan innehavare av Schengen-visum med två inlägg kan komma in i Rumänien utan en särskild rumänsk visum. (Och inmatningen till Rumänien räknas inte som en av de två inmatningarna).

Så det skulle vara i ditt intresse att strukturera dina planer så att du gör ett riktigt besök i Schengenområdet efter Rumänien.

    
svaret ges 03.04.2018 20:17