How långt sträckt är det odödliga sinnet som påverkar immuniteten?

9

Den odöda mallen från sökaren berättar följande om odöd:

  • Immunitet mot alla negativa effekter (charm, tvång, moralseffekter, mönster och fantom).

Vad jag för närvarande inte är säker på är: Hur långt sträckt är denna immunitet?

Således är odödliga immunförsvar vs övertalande / förförelseförsök? Och är de immuna vs sinne som påverkar stava och övernaturliga powres?

    
uppsättning Thomas E. 27.07.2017 14:43

2 svar

10

De är immuna för allting och allt som säger att det har sinne att påverka. Det inkluderar alla förtrollande stavar , massor av förtrollande stavar, moralbonusar, ett stort antal stavliknande och övernaturliga förmågor och alla rädslaseffekter inklusive hela Intimidate-skickligheten (se sidofältet i FAQ).

Oavsett om "övertalning / förförelseförsök" är negativa, beror på vilka regler, exakt du använder för det. Visst är alla magiska former av dessa saker sinnena. Tyvärr är det helt oklart huruvida Diplomacy and Bluff är tekniskt störande och kan därför inte användas mot odödlig eller inte.

    
svaret ges 27.07.2017 14:58
6

Saker som är intelligenta odöda är immuna (som är relevanta för den här frågan):

  • Varje stavning, stavliknande förmåga, övernaturlig förmåga eller extraordinär förmåga som har sinneverkande descriptor

  • Varje stavnings- eller stavliknande förmåga som tillhör charm, tvång, mönster, eller phantasm underskola

  • En övernaturlig eller extraordinär förmåga som ger en charm, tvång, mönster, eller phantasm effekt (som specifikt anges i egenskapens beskrivning)

  • Moralbonus

Saker som är ointelligenta odöda är immuna (som är relevanta för den här frågan):

  • Alla ovanstående

  • Diplomacy kontroller

Eftersom varken färdighetsbeskrivningarna av Bluff och Diplomacy eller de odödliga egenskaperna nämner att man inte använder sociala färdigheter mot intelligenta odöda antas det att detta är tillåtet. (Medan du kan göra argumentet att du kan bluffa en tanklös odöd, varför skulle det bry sig om vad du måste säga?)

Om det här verkar vara lite ointuitivt, tänk på det på så sätt: Seduction och övertalning handlar om att övertyga en vampyr för att vara överens med dig. Mind-affecting förmågor handlar om att tvinga en vampyr att vara överens med dig (magiskt eller åtminstone övernaturligt), som de är immuna till.

    
svaret ges 27.07.2017 16:23