Trilogy om ett främmande farkoster som kraschar på en gård på jorden, någon lär sig hur man använder den

5

Jag tycker att det var en trilogi. En utomjordisk rymdfarkost kraschar på en gård på jorden och killen som bor där visar hur man kan komma in. Han finner att fartyget styrs av pilots tankar via ett slags elektroniskt huvudband och fartyget drivs av vatten. Under ganska lång tid upptäcker ingen det på fastigheten eftersom killen finner att han kan krympa det så det verkar vara en liten staty av rymdfarkoster. Den har kraftfull antigravitet, någon som står direkt under båten när den befinner sig för att starta blir krossad och vid något tillfälle i boken används detta för att döda skurkar (inte säker på om de är utomjordingar eller jordfolk). Jag verkar vilja återkalla en plot av en rik ond kille att etablera en bas på månen och ta över ... något ... Jorden? och det kraschade rymdskeppet blir avgörande för att föra plottet. Boktitlarna är väldigt korta och orden "rymdskepp" eller "rymdskepp" verkar inte vara en del av titlarna.

    
uppsättning Mamacita 23.05.2017 17:47

2 svar

3

Kan detta vara Skål av Stephen Coonts? Upphovsrätten på en av titelsidorna nämner 2002, så hur passar det in när du läser din bok?

Från baksidan av paperback-versionen (ja, den brittiska versionen som jag har läst några gånger):

When Rip Cantrell, a seismic surveyor in the Sahara spots a glint of reflected light in the distance he is intrigued. A piece of metal is apparently entombed in the sandstone and Rip uncovers a vessel that has been resting there for 140,000 years.

Nu kanske det inte låter som din bok, men Rip C. kommer in, styr den via ett huvudband och det drivs av vatten.

Jag kommer inte ihåg någonting om att krympa hantverket till liten storlek för att dölja sin närvaro, men det använder tyngdkraften under fartyget för att döda "skurkar". Den är gömd på en gård vid någon tidpunkt, och en del rika australiensiska killen försöker köpa eller förvärva skeppet. Slutligen, så långt jag kan säga, var den här boken inte en trilogi.

    
svaret ges 23.05.2017 22:34
1

Tja, kanske lite mer info, men det har varit minst 5 år sedan jag läste boken igen, och jag har läst en hel del andra sedan dess, så mitt minne kanske inte är för precist ...

Jag ser ut att komma ihåg att luckan till båtens inre var under, och hittade bara när Rip C grävde under för att göra lite nyans så att han kunde vila.

Med hänvisning till gården (i den ursprungliga frågan) tar Rip C fartyget tillbaka till USA och tar det rakt på sin farbrors gård där det är gömt i en ladugård. Jag kommer ihåg att farbror som kallades "Uncle Egg", för att han var fet / överviktig man och alltid tycktes ha på sig blåa blåsor.

På något ställe kommer "Baddies" från regeringen (det är alltid dem!) att försöka ta häftet bort, eller det kan vara hantlangare från den australiensiska killen. Fartyget är dolt i en sjö, och under en stand-off lyfter den ut ur vattnet och svävar över en baddie och / eller hans bil, och "anti-gravity propulsion" systemet squishes bilen.

Ägget är lite av en uppfinnare, och mellan dem lyckas de både upptäcka det mesta av fartygets arbete. Ägget är också ganska smart i juridiska frågor, så mot slutet av boken är häftet bäst till hela mänskligheten och placerad i Smithsonian.

Författarens webbsida om boken finns på Skål .

Och det var tydligen det var en trilogi ... Skål # 1, # 2 och # 3

    
svaret ges 24.05.2017 23:41