Varför tyckte Tyrion missnöjd?

41

I "The Dragon and the Wolf" ( Spel av troner , S07E07),

Jon and Dany have sex with each other

Det visas att Tyrion är ute och ser att det här händer. Han verkar ha ett misslyckande ansikte.

Vad är hans orsak till detta misslyckande? Han verkar inte ha någon anledning att vara emot detta.

    
uppsättning David Grinberg 28.08.2017 06:38

3 svar

54

Tyrion har offrat mycket, inklusive lojalitet mot sin familj, att vara Daenerys rådgivare och hand. Han tror på henne och älskar henne som en drottning och håller med sin vision om den nya värld som hon vill bygga.

Han har tillsammans med Varys uppdraget sig huvudsakligen med att hålla sin potentiella galenskap i kontroll (det här är någonting Daenerys uttryckligen uppdragen Varys med) - detta framhävs i många episoder men görs tydligt i en scen med Cersei i " The Dragon and the Wolf "( Thronespel , S07E07):

CERSEI: Eventually, you want everyone to bend the knee to her.

TYRION: Yes.

CERSEI: Why?

TYRION: (PAUSE) Because I think she will make the world a better place.

CERSEI: You said she'd destroy King's Landing

TYRION: She knows herself. She chose an advisor who would check her worst impulses instead of feeding them
—"The Dragon and the Wolf" (Game of Thrones, S07E07)

Tyrion tror starkt på Daenerys "bättre plats", men har också uttryckt djup oro (ibland ens råd av ånger) om de saker hon gör (när han såg Drogon bränna Lannister-trupperna, eller när han gick igenom fältet aska, eller när han försökte stoppa Daenerys från att bränna Tarlys).

Han kände redan detta problem med Jon-Daenerys romantik vid Dragonstone, i "Beyond The Wall" ( Thrones Game, S07E06) , när han såg Daenerys riskerar allting (hennes egna och hennes drakar 'liv tillsammans med något hopp om en ny värld) vid det första omnämnandet av Jon Snow som är i fara.

När Jon Snow kom in i hennes bostadshus (och på ett korrekt sätt hävdar att deras romantiska / sexuella spänning hade kommit till växt) slog han djupt bekymmer för att han nu vet sitt eget inflytande för att hålla Daenerys värsta impulser i kontroll har äventyras , och dessutom kommer Jon att kunna påverka henne eller riskera hennes liv igen när han är nästa i fara.

Utanför universum det är meningen att echo det bekymmer som går igenom publikens sinne, eftersom vi (se den här scenen som berättas av Bran) upplever dramatic irony av den här sexscenen och har egna reservationer om en incestuell sexscene mellan en moster och brorson och har egna tankar och bekymmer om Den politiska och romantiska strid det här kommer att orsaka senare, när de upptäcker. Tyrions uttryck av bekymmer tjänar berättande, men också out-of-univers för att echo vår egen angelägenhet.

Uppdatering: Från munnen av skådespelaren som spelar Tyrion, Peter Dinklage

I Thronespel: Kommentera en union med eld och is (HBO) , Peter Dinklage, skådespelaren som spelar Tyrion, kommenterar den här scenen och ger en inblick i varför han reagerar på sättet han gör:

It's dangerous for everybody involved. I'm sure it's good for both of them in the moment, but ...

You don't even get the relief of how beautiful it could be or should be, it's ..."No! It's not good!". But it should be, "but it's not!".

It's Game of Thrones - there's a long history of romance not ending well on this show.
—Peter Dinklage, Game of Thrones: Cast Commentary on A Union of Fire and Ice (HBO)

    
svaret ges 28.08.2017 11:12
7

Även om ett utmärkt svar är ovan, postade New York Times ett intervju med regissören Jeremy Podeswa idag. Han adresserar direkt denna fråga,

When Jon and Dany hook up, we know it’s incest, but they don’t. So why does Tyrion look troubled? Why the reaction shot from him?

From my point of view, Tyrion always seemed three steps ahead. As long as there is a professional alliance between Dany and Jon, that’s something that everybody wants. We can imagine that that’s a helpful alliance. But when things get personal, then people make decisions based on their emotions, and that can complicate matters going forward, so I think he sees the potential here for things to get very messy. Usually, historically, nothing good comes out of relationships becoming more complicated! [Laughs] It’s also a question of what’s going to be his role within this new alliance, right? So there’s a kind of caution here.

    
svaret ges 29.08.2017 19:40
-1

Jag tror att Tyrion vet om Jons föräldrar.

Det är därför han ser så förvirrad ut. Å ena sidan vill han ha en nästa i rad för Daenarys, å andra sidan anser han att det är fel, särskilt för att de (Dany och Jon) inte vet. Till skillnad från Cersei och Jaime gjorde.

Hur
Varys berättade för honom ...
Hur vet Varys? Under säsong 1 besöker Varys Ned Stark några gånger i sin cell. Vid det senaste besöket informerar Varys honom om att de kommer att låta honom "ta den svarta" och leva ut sina dagar med sin bastardson om han påstår sig skyldig och ber om barmhärtighet.
Ned frågar efter en sista tjänst och ber om bläck och papper. Under 7 årstid har det aldrig blivit uppenbart vad som var i det brevet eller till vem det var skrivet för. Han skrev mest sannolikt det för Jon eller om Jon, så att han inte tog sanningen med honom till sin grav Varför skulle han riskera detta med Varys?

  • Variera för att ge råd till Targaryen Mad King, så han var ursprungligen en Targaryen-supporter.
  • Jon är relativt säker på väggen från Lannisters-klorna om det kommer ut.
  • Varierar verkar vara den enda allierade Ned har just nu.

Efter 7 årstider glömmas den bokstaven av de flesta tittarna så att den kommer att få tillräckligt chockeffekt när den avslöjas. Varys litar på Tyrion, så det skulle inte vara en sådan överraskning som han berättade för honom.
Men varför skulle de hålla det hemligt?

De har inget annat bevis än Ned Starks brev.
De har ingen anledning att avslöja detta för antingen Dany eller Jon, det kan bara medföra interna tvister.

Varför
Om Daenerys måste höra den här sanningen från en förlamad pojke med visioner och en drop out maester som är i Nattens Vakt, kommer hon att vara skeptisk till det, som om allt handlar om allt utan bevis.
Men om 2 av hennes betrodda rådgivare bekräftar denna nyhet kommer hon att vara mer öppen för sanningen.
Varys var också spindeln när han tjänstgjorde den galna kungen, han visste troligen sanningen bakom Rheagar och Lyannas förhållande och kanske till och med känner till deras hemliga bröllop.
Låt Howland Reed besöka Wintefell samtidigt och bekräfta att Ned kom ut ur det tornet med baby Jon, och hela Norden kommer att tro det också, för alla vet historien om hur Ned dödade Ser Arthur Dayne med Howland Reed vid hans sida.

Den stora "Jon är en Targaryen" avslöjande måste vara välskött, inte bara för att övertyga Dany, men alla som är övertygade innan den uppenbaras är en mindre tvivel och lättare att förklara varför de alla kommer att acceptera denna historia som sanning.

    
svaret ges 31.08.2017 00:33