How kan jag få låga tak att visas längre?

8

Jag har min källare ombyggd. Taket är ca 6'6 försänkt belysning har redan installerats. Jag skulle vilja veta vad jag kan göra för att få taket att se längre ut.

    
uppsättning Debra 28.03.2012 00:13

3 svar

8

Generellt sett kommer ett rum med ett ljust tak att visa sig högre än ett rum med ett mörkt tak. Men i ett riktigt litet utrymme målat i en mörkare färg, målar taket samma färg gör gränsen mellan vägg och tak försvinner, vilket gör det svårare att mäta takhöjden genom syn.

En relaterad teknik för rum målade i "varma" toner är att tona din takfärg två nyanser ljusare än dina väggar, men i samma grundläggande nyans. Detta kommer att oskärpa linjen utan att skapa en "stängd" känsla som ett mörkare tak kan skapa.

Använda vertikala ränder på väggarna drar ögat upp och ner och får väggarna att visa sig högre än de verkligen är.

Du kan också fuska perspektivet lite genom att suddiga linjen mellan vägg och tak. Att måla en lutning mellan väggfärgen och takfärgen, som börjar på väggen och slutar på taket, ger ett något tvunget perspektiv som gör att rummet ser längre ut. På samma sätt men lättare, att måla en kant med samma färg som de mörka väggarna på det vita taket kommer att ge intryck av att väggen fortsätter något högre än vad det verkligen gör innan taket börjar.

En sista sak; medan den försänkta belysningen stannar ur människans väg, kommer den inte att belysa hela 180 * sopa från kanten på ena sidan av taket till motsatt kant; Du kommer att få ett skuggband som orsakas av den vinkel som ljuset förs in i burken eller facket. Detta kan ta ner väggens uppfattade höjd. Försök fylla rummet med ljus från andra källor, som väggsconces eller bord / golvlampor, för att sätta upp ljuset längs väggarna som fyller skuggan.

    
svaret ges 28.03.2012 01:07
3

Ett annat tips - att måla bordet med samma färg som väggarna kan också göra att rummet ser längre ut. Jag gjorde det i min källare och använde precis samma färgfärg med en något blankare glans än väggfärgen (t ex äggskal på väggar, satin på baseboard).

    
svaret ges 28.03.2012 16:43
3

Jag förstår att lamporna redan har installerats, men en annan väg är att inte sätta upp något tak och lämna strålarna. Möjligen kan du måla dem svart för "city coffe shop" look. Det ger dig upp till 10 extra inches av takhöjd.

    
svaret ges 28.03.2012 23:26