Hur man får fuktig goo i lager av Chelsea-bullar

5

Jag försöker göra chelseabullar som de från min hemstad eftersom jag inte bor längre där så kan inte få dem så ofta. Jag har gjort en hel del experimenterande och medan jag är ganska långt, har jag skapat en bulle. Jag är väldigt glad med förutom en sak: en gooeyness mellan de virvlade lagren.

Det här är uppenbarligen något att göra med fyllningen men jag kan inte träna vad. Alla Chelsea-recept använder smör, brunt socker och frukt för fyllningen, men smöret och sockret försvinna bara under matlagningen och lämnar torrt bröd. I chelseaserna från bageriet finns ett tunt lager av bruna klibbighet mellan de upprullade skikten. Inte mycket, men tillräckligt för att göra bunkarna fuktiga och söta på insidan.

Har någon någon aning om hur man åstadkommer detta? Det är som om bullarna inte är helt kokta mellan lagren och lämnar en lite klibbig insida, lite som underkokt deg. Jag kan inte ta reda på vad som läggs i fyllningen för att uppnå detta.

Jag försöker få tag på en bild av en av dessa bullar för att bättre illustrera vad jag menar och kommer att ladda upp så fort jag får det.

Tack.

EDIT Jag har nu lagt till följande bilder.

Se hur chelsea bunken från bageriet (toppbilden) fortfarande är fuktig i skikten mellan rullarna och brödet ser sig mjukt och böjigt ut.

Kontrast att med min bulle och du kan se smör / sockerblandningen jag lagrad i mitten har försvunnit med matlagning. Det ser ut torkat ut. Dessutom,  bunken i sig verkar torr i jämförelse, eftersom du kan se att den har sprungit vid avrullning medan bageribungen inte har det.

Har någon några idéer om hur man uppnår denna fukt både i deg och mellan lagren?

** Jag har bara haft en tanke - alla chelsea recepten kräver brödmjöl. Är det möjligt att vanligt mjöl skulle producera en mjukare, fuktig bulle?

    
uppsättning Crispin 17.05.2017 22:42

1 svar

5

Traditionella recept verkar inte vara syftet med goo, och de flesta av dem du kan köpa är inte gooey (Storbritannien, begränsat urval av källor). Du kan försöka öka mängden kryddat, sugared smör (eller till och med blanda lite mjölk och / eller ägg med det) men du kanske bättre är att anpassa den aspekten av ett annat recept som ska vara smutsigt. Du borde kunna hitta ett kanelrullrecept (till exempel) som säger att det har en sådan fyllning, men byt kanel i fyllningen för blandad krydda. Jag har tänkt mer på det här, och om smärtor, som tenderar att få din goo i dem. Enligt Wikipedia använder de crème pâtissière .

Från min begränsade erfarenhet av att göra Chelsea-bullar, kan inte justering av tillagningstiden / temperaturen hjälpa dig - du vill ändå att även de mellersta som ska kokas igenom.

    
svaret ges 17.05.2017 23:11