Hur kan jag återansluta dragkedjan till min fläkt?

0

Jag gjorde det största misstaget jag tog bara den gamla omkopplaren och var inte uppmärksam på hur trådarna var anslutna till den gamla dragkedjan, den dragkedja jag har har 2 svarta ledningar och i fläkten är det rött, blå och vit. Kan du hjälpa mig ut snälla? Nej, jag har ingen aning om namnet på fläkten (OLD)

    
uppsättning teddrose 20.07.2017 02:22

1 svar

1

Baserat på dina svar i frågorna (och de saknade svaren) tror jag att det här är svaret. Jag återställer problemet och om min omformulering överensstämmer med din situation är svaret giltigt. Om det finns något "extra" eller lämnar dig kvar, fråga innan du fortsätter.

Ansvarsfriskrivning: Utan bilder är det svårt att säga med absolut säkerhet. Hyr alltid en elektriker om du är osäker, eller i ett sådant fall, fråga en betrodd vän eller familjemedlem att granska problemet och den rekommenderade lösningen. Att fästa kablarna felaktigt kan utgöra en brandrisk.

Baserat på dina svar:

 • Du hade en koppling som du kopplade bort
 • Den här omkopplaren hade två kablar som gick in i den, en var vit, en var svart
 • När du tog bort strömbrytaren gick de vita och svarta trådarna som nämns i # 2 med den (var en del av strömbrytaren)
 • Antag att # 3 är korrekt, det var nödvändigt att vara "trådnötter" eller någon annan skruvplint som den vita och svarta ledningen kopplade till, baserat på vad du sa, det var trådnötter som ansluter till en vit, blå eller röd tråd som ingår i ledningsnätet i fläkten.
 • Den röda ledningen du bestämt dig sedan är ansluten där den behöver vara och är INTE misstänkt eller störd eller ej kopplad vid borttagning av strömbrytare
 • De enda ledningarna som är "utsatta" på sidan för fläkttrådssidan är en enda VIT och en enda BLÅ
 • Inga andra trådnötter avlägsnades eller andra ledningar exponerade under borttagning av strömbrytare
 • Den nya växeln kommer med två ledningar, de är båda svarta
 • Om 1-8 matchar din situation, räkna du (för varje tråd av sig) om det behövs, räkna ut de koppar som är utsatta för trådändarna, så att de är i linje med varandra (inte svängda eller böjda) och vrid dem sedan 1 / 4 vänd till 1/2 vrid tummen och pekfingret så att De ser ut så här ... med tanke på Google bildsökning

  Ta sedan en svart ledare från strömbrytaren och sätt den upp med den blå ledningen från fläkten och använd ledningsmuttern placerad över toppen av detta par, vrid medurs tills kåpan känns tätt. Det skruvar på och är säkert. Använda elektriskt band för bra mått kan hjälpa till att säkerställa att detta förbinds.

  Upprepa processen ovan för den andra svarta ledningen på strömbrytaren och koppla sedan den med WHITE-kabeln från fläkten.

  Du är klar.

  Som en snabb anteckning spelar trådfärgen i det här fallet ingen roll. Det faktum att omkopplaren använder två svarta istället för en vit och en svart som den gamla omkopplaren spelar ingen roll. Det som är viktigt är att vi bara har två ledningar för att ansluta till fläkten.

      
  svaret ges 20.07.2017 04:17