Hur man berättar när bacon är tillräckligt kokad?

2

Jag har experimenterat med att laga bacon på George Foreman grillen. Jag försöker ut det lite mindre kokt och undrade hur vet jag om det är tillräckligt kokt för att vara säker att äta? Nyligen har jag försökt belägga bacon i lönnsirap och det gör det verkligen svårt att se när bacon börjar brinna.

    
uppsättning Celeritas 22.10.2015 05:55

2 svar

2

Bacon lagar mat till mycket snabbt. När det är ogenomskinligt är det säkert att äta.

Råbacon är i sig ganska låg risk, förutsatt att den har blivit ordentligt botad. Även om det inte kokades igenom, är det osannolikt att det kommer till skada.

    
svaret ges 18.11.2015 19:02
1

Maillard-reaktionen händer omkring 140 ° C, vilket är mycket högre än några bakterier, som kan hittas under rimliga omständigheter, kommer att överleva. (Det finns några djuphavsbakterier som kan överleva, men ingen aning om hur de skulle komma på din bacon.)

Den bacon jag antar är en tunn skiva bacon. Dessa är vanligen omkring 1/32 tum tjocka. En 1-tums bra biff (76 ° C / 169 ° F) tar 8-10 minuter. Din tunna skiva bacon kommer säkert att ha en säker temperatur efter en minut, och det kommer att vara långt innan det blir brunt.

Fördelen med George Foreman grillen är att det är en stabil temperatur varje gång, till skillnad från en kolgrill. Bara mät tiden för din bacon utan lönnsirap - du behöver samtidigt med lönnsirap. Baconet är för tunt för att lagra mycket värme och så är det inte mycket värmeenergi förlorad.

    
svaret ges 22.10.2015 20:51