Alternativ till Kevlar västar som ignorerar MAP av kulor

2

Jag är inte precis nöjd med AP-ignoring -funktionerna hos kevlar västar i en modern miljö som jag spelar. Bekämpning i inställningen varierar huvudsakligen, även om melee fortfarande är riktigt effektiv. Problemet jag har är att det bara finns ingen anledning att använda annat än en Kevlar Vest, eftersom pistoler används så ofta att AP-ignore är verkligen riktigt stark. Jag förstår att det är meningsfullt för västarna att ha den förmågan, eftersom det är fördelen med kevlar, men jag tycker att det gör att vapenens AP är helt onödigt i de flesta situationer och att köpa saker som AP-kulor (+2 till AP) verkar som totalt avfall med 90% av vapnen (det finns några AP3-vapen som skulle "gynna" från AP-kulorna, men det är bara ett litet antal vapen)

Finns det något bättre sätt att göra en annan rustning ett lönsamt alternativ? (annat än "helt enkelt inte använda vapen på fienderna så mycket" ) Jag skulle ha det bra med ett sätt att göra andra rustningstyper mer livskraftiga eller med sätt att byta Kevlar västar. Visar mig ett bra sätt att förhindra att kevlar beeing "non-plus-ultra" utan att några regeländringar kan vara acceptabla antenner också.

Tillgängliga vapen, rustning och arcane bakgrunder i inställningen är:

 • många moderna vapen från olika Savage Worlds tillskott, från pistoler upp till maskingevär och raketlansering, även om små vapen används i de flesta uppdrag
 • Moderna och medeltida melee vapen är i stor utsträckning, men det finns fortfarande fler pistoler än svärd i de flesta slagsmål
 • Granater, sprängämnen är alla tillgängliga ganska enkelt
 • Modern rustning existerar liksom medeltida rustning, även om 95% av människor i världen inte använder kedjemail eller tyngre saker. Läderpansar är relativt vanlig, men "moderniserad"
 • Psionics är den enda tillåtna Arcane Background, men de flesta krafter från kärnboken och några anpassade är tillgängliga
 • Blackpowder Arms finns, men endast en liten mängd människor använder dem (oftast bara "för att de kan" också)

Några klargöranden om min inställning:

 • Människor använder främst melee vapen (särskilt de medeltida) eftersom gudarna (som tydligt existerar i denna inställning) skänkte många människor med speciella "krafter" och de favoriserar melee vapen. Dessutom talar jag inte om riktig krigföring här, utan i stället ger du gärningar (så att du inte hittar att många tankar, Anti Material Rifles eller Bazookas i de slag som spelarna är med)
 • Kevlar kommer inte att väcka så mycket misstanke eftersom soldater och folk från militära organisationer är vanliga på gatorna. Visst, någon i jeans och T-shirt som bär en kevlarväst kommer att se "rolig" och kanske kommer folk att vara irriterad, men med lite insats ser du ut att du tillhör.
 • Många bär också vapen öppna och för alla att se

Förtydliganden om varför jag känner mig ändrad behövs:

 • Jag vill öka mångfalden. Både i rustning och vapen, helt enkelt för att jag är en fläkt av karaktärer som faktiskt använder annan utrustning i olika situationer
 • Jag tycker att vapenens AP är ganska meningslöst på grund av de höga siffrorna som västarna ignorerar. De normala västarna ignorerar AP 4, tunga västar ignorerar AP8, medan pistolen med den högsta AP som inte är en tungvapen (som ignorerar icke-tung armor helt) har AP 4 (AP 6 med AP-rutter)
uppsättning Patta 12.08.2015 17:13

1 svar

8

Är du säker på att det är ett problem?

The problem I have is that there is simply no reason to use anything but a Kevlar Vest, because Guns are used so often that the AP-ignore is really really strong.

Jag skulle motsätta det i den verkliga världen, det finns helt enkelt ingen anledning att använda annat än en kevlar väst. Pistoler används ofta och det faktum att de i stort sett förhindrar kula från piercing är anledningen till att de används. Därför använder nästan varje moderniserad polis och militär organisation i världen kevlarvästar; eftersom de bara är bättre.

Om du ska ha andra människor på andra saker, måste det finnas en anledning. Det finns några anledningar i den verkliga världen att inte alla bär en kevlarväst:

 • Det är dyrt (en snabb sökning visade att en militärväst som faktiskt är kevlar, snarare än en flakjacka, är minst $ 1500)
 • Det finns lagar som förhindrar att civila har kriminalregister från att äga dem
 • De är för restriktiva och skrymmande för vardagligt bruk
 • Vissa typer absorberar lätt fukt och skulle vara tyngre i våta miljöer
 • Att gå ner på gatan i en kommer troligen att göra människor rädda för dig

Alla dessa problem undviks genom att bära läderpansar, vilket ger incitament för att någon väljer det istället. Det finns fortfarande mindre anledning att använda kedja och plåtspost eftersom vi historiskt blev värdelösa när krutet uppfanns.

Dessa är alla orsaker utanför kamp för att inte bära kevlar. Men låt oss säga att du redan är i strid. Faktum är att du måste ändra din taktik, precis som du skulle i verklig kamp:

 • Använd kulor som är utformade för att genomborra kevlarvästar (t ex teflon-belagda pansar i pansar)
 • Gör kallade skott till områden utan rustning (om de bara har en väst, deras ben och huvud exponeras)
 • Kämpa med granater och andra sprängämnen
  • Område med effektvapen omger någon rustning i Savage Worlds såvida du inte kämpar i medföljande rustning
 • Använd fordon monterad & AT Guns, som nästan alla har en tillräckligt stor AP för att mildra AP-minskningen av kevlar
 • Använd melee vapen (även om kevlar västar är resistenta mot skärning och slashing, kan stabbing generellt komma igenom det)
  • I Savage Worlds har melee vapen i allmänhet inte pansarpiercing och de som gör, som katana, är inte kulor och därmed inte negativa av kevlar. Jag skulle kunna föreställa mig att knivar och spjut skulle vara typiska vapen eftersom slashing swords generellt inte fungerar.
  • Steniga vapen är också lika effektiva för att krossa din fiende meningslöst. Plåtsposthjälp kan motverka detta, vilket kan vara en orsak till att någon ska byta.
 • Eftersom psionics är tillgängliga i din inställning, använd dem (kevlar skyddar inte ditt sinne)

Men det vill du verkligen ändra det ...

Förmodligen vad jag skulle göra är att ha kevlar västar ignorera 2 pansar i rustning, snarare än 4 (upp till dig om du inte behåller bonusen för Toughness). Således reduceras ett vapen med AP 3 till AP 1. Detta breddar utbudet av vapen som skulle kunna genomborra något av skyddet av en kevlarväst.

Eftersom du nämnde att de är begåvade med övernaturliga krafter ...

I en redigering har du lagt till följande:

People mainly use melee weapons (especially the medieval ones) because the gods (that clearly exist in this setting) bestowed many people with special "powers" and those favor melee weapons.

Det låter ganska som superhjältar. Hawkeye använder en pil och pil medan Wolverine använder metallklor, men båda finns i en värld där vapen finns och används ganska ofta.

Överväg att använda Super Power Companion och välja en låg effektnivå, förmodligen Massa Heroes. Då kan tecken ta Attack, Melee eller Attack, Ranged ström, eller vad andra du vill att de ska ha. Detta kommer att öka kraftnivån för arkaiska vapen och göra dem livskraftiga i en inställning som använder vapen regelbundet. Och eftersom du sa att gudarna som beviljar dessa krafter föredrar vapnen, kan du konstatera att gudarna har gjort krafterna beroende av att använda dessa vapen.

Eftersom mer kraftfulla melee vapen ignorerar den främsta fördelen med kevlar, skapar det en disincentiv för att ta den och uppmuntrar karaktärer att ta andra typer av rustning.

    
svaret ges 12.08.2015 20:27