Varför fortsätter brytaren att trippla på en krets med två rums lampor och en avloppspump?

3

Jag har en brytare som är ansluten till lampor i två rum och till en avloppspump i källaren. Jag hade avloppsvattenrening och pumpen inspekterad, och inga problem upptäcktes. Sedan hade jag en ny brytare kopplad. Men den nya strömställaren håller också på att trippla. Detta var inte ett problem i många år, så något har ändrats för att skapa problemet.

Vad är den troliga lösningen på detta problem?

    
uppsättning user12735 27.04.2013 20:56

2 svar

1

Avloppspump ska vara ansluten till GFCI. Så det är det första steget - byt ut utloppet till ett GFCI. Anledningen till att detta kommer att hjälpa dig är först att det är kod på vissa ställen och för det andra om pumpen är den skyldige då kommer det att dyka upp GFCI-utloppet.

Detta är också en 20 eller 15 amp krets. Vissa avloppspumpar är klassade för 20 ampere och högre. Jag har faktiskt nästan exakt samma situation i min källare. Och pumpen vrider brytaren varje gång i taget. Du har tur att ha lampor på dem. Vi hade ett par uttag och en drivs vår djupfrysare.

Så få ett GFCI. Du kan ha en kort - så titta på anslutningarna till allt. Då ser den sista saken på panelen. Om det är 15 Amp kan du behöva ta bort pumpen från kretsen och köra en 20 amp-linje för den med 12 gauge-ledningar ...

    
svaret ges 28.04.2013 03:22
0

Det låter som om det finns ett kort eller ett jordfel någonstans på den kretsen, eventuellt relaterad till de två lamporna som också finns på den kretsen.

När en kretsutgång sker beror det på att ojordad ledartråd (vanligen svart, röd eller vit märkt) någonstans på kretsen gör direktkontakt till den jordade ledaren (vit tråd) eller jordens jordledare (grön eller ledig tråd) eller metall apparat. Detta gör det möjligt för elen att ta en kortare väg tillbaka till brytboxen utan att slutföra hela kretsen. Detta kan vara en farlig situation, så att breakern går ut för att skydda dig genom att förhindra chock eller brand.

Du kan börja genom att ta bort lamporna och omkopplingsplattorna till dessa och inspektera för slitna, lösa eller bortkopplade ledningar på behållare eller kontakter som trådnötter. Var noga med att stänga av brytaren och prova med en korrekt spänningsdetektor innan du försöker att den är säker. Om problemet inte ser ut direkt kan du behöva ringa en elektriker.

    
svaret ges 27.04.2013 21:19